Nasleep longontsteking

  • #1

    Hoi,

    Ik vroeg mij af of de volgende klachten normaal zijn na een longontsteking. De longontsteking was 2,5 week geleden. Volgens de huisarts een zware. Niet in het ziekenhuis gelegen en qua benauwdheid viel het mee. Er ging wel 11 dagen hoge koorts (39,5 a 40,5) aan vooraf met een pauze van 3 dagen koortsvrij ertussen. Ook al die tijd veel gehoest. 5 dagen antibiotica gehad. Na 2 dagen was de koorts al weg en ze zagen dat de ontstekingswaarde ook flink was gedaald.

    De klachten die ik nu nog heb zijn af en toe pijn op de borst (niet waar de ontsteking zat), snel moe, pijn ribben door het hoesten, nog wat hoesten en af en toe nog een snelle hartslag. Bij vooral die snelle hartslag vraag ik me af of anderen dit ook herkennen?

    Wat het niet makkelijk maakt is dat ik sinds 2,5 maand thuis zit ivm angst en stress klachten die ontstaan zijn na medicijnen waar ik niet goed op reageerde. Dit gaat gelukkig wel weer een stukje beter. Soms vraag ik mij dan af: reageert mijn lichaam nu door de angst of hoort dit nog bij die longontsteking? Voor die ontsteking had ik overigens geen snelle hartslag ondanks de angstklachten.

    Mijn man had rond dezelfde tijd ook een beginnende longontsteking en antibiotica gehad. Hij voelt zich ook nog niet lekker (ook snelle hartslag, hoesten met taai slijm etc). En is normaal eigenlijk nooit zo lang ziek. Daardoor heb ik sneller het idee dat het niet/minder met mijn angstklachten te maken heeft bij mijzelf.

    Is deze nasleep herkenbaar?

    Dank alvast voor de reacties.

    Reageer
    #2

    Het kan een nasleep van de longontsteking zijn. Maar daar moet je dan toch wel even mee naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Ja dat kan zeker, heb recent ook longontsteking gehad en hierbij had ik ook een hoge hartslag.

    Reageer
    #4

    Wat ik vergeten was eraan toe te voegen: nog steeds nachtzweten. Er zijn ergere dingen natuurlijk, maar irritant is het wel. Bijna iedere dag de boel verschonen. Ik slaap normaal rond deze tijd onder meerdere dekens en 's avonds een elektrische deken aan (ben vaak een koukleum). Echter nu onder een normaal zomerdekbed, maar toch veel zweten. De longontsteking is wel inmiddels 2,5 week geleden.. kan dat er nog steeds van zijn?

    Reageer
    #5

    Dank voor je reactie. Merkte je wel dat deze steeds meer normaal werd na verloop van tijd?

    Reageer
    #6

    Twee dagen geleden kreeg je het advies naar de huisarts te gaan.
    Waarom stel je die je vragen niet?
    Die kan er dan rechtstreeks op anticiperen,mocht dat nodig zijn.

    Reageer
    #7

    Als je nog verhoging hebt of koorts dan kan dat natuurlijk. Ja de hartslag werd later rustiger. Ik hoestte heel veel en dat maakt het ook niet rustiger. Plus dat longontsteking in het algemeen een snelle hartslag kan veroorzaken.

    Reageer
    #8

    Hi Suus,

    Omdat ik die niet te snel wil raadplegen (al paar keer in de afgelopen maand geweest) en het geen spoed heeft. Lijkt me juist dat op dit forum zulke vragen gesteld kunnen worden (maar misschien heb ik dat verkeerd begrepen). Als het nog 2 weken aanhoudt oid dan ga ik weer terug naar de huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja precies en nu weet je in ieder geval dat de hartkloppingen er bij (kunnen) horen. Beterschap!

    Reageer
    #10

    Hoi heb vraag heb ook longontsteking gehad kuur af gemaakt maar moet nog veel slijm over geven. Is dat normaal na longontsteking eten hou ik gewoon binnen is echt slijm. Groetjes

    Reageer
    #11

    Ja dat kan. Maar als je er veel last van hebt zou ik het even met de huisarts bespreken

    Reageer
Reageer op: Nasleep longontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief