long embolie

 • #1

  Hallo lezers,
  Ik beb Tim 29 jaar
  1 maand geleden kreeg ik ineens spierpijn binnen in mijn heupen bij de lies ongeveer die zelfde dag voelde ik het door trekken naar mijn linkerboven lichaam s'avonds voelde ik me slecht eraan,na s'morgens wakker te worden voelde ik mij prima maar s'middags voelde ik de pijn steeds meer naar mijn linker long trekken rond 2 uur s'middag toch maar naar de ehbo gegaan na 4 uur wachten was ik aan de beurt long foto gemaakt bloed afgenomen kon ik weer naar huis,na een goed uur werd ik gebelt door het ziekenhuis ze melde dat er een afwijking gevonden was in het bloed dat duide op een long embolie 5 stuks, na dat ik in de scan geweest was kon gelukkig weer naar huis na 3 weken fragmin spuiten kon ik stoppen met spuiten zetten rond mijn navel gelukkig,nu slik ik acenocoumarol 1 A ongeveer 4 a 5 per dag,moet nog ongeveer 4 maanden die pillen in nemen en dan weer na de long arts om een aantal 5 zeldzame ziekten te kunnen uitstellen,

  wie kan mij vertellen om wat voor zeldzame ziekten het gaat omdat de art die mij niet wil zeggen en hij kan mij ook niet vertellen waar het vanafkomt hij zegt meestal komt en tromboze van uit de benen,het raare is ook dat alle klachten en voortekens die op een embolie duiden ik niet heb?

  Reactie
  #2

  Diepe veneuze trombose (DVT) komt voornamelijk voor in de grote aders van het onderbeen. Deze stolsels blokkeren de bloedstroom. Als het stolsel afbreekt uit en door de bloedbaan omhoog beweegt, kan vast komen te zitten in de hersenen, de longen, het hart, of een ander gebied. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben.

  Risico's voor DVT zijn langdurige passiviteit, bijvoorbeeld voor een een lange vliegreis of een autorit, of als gevolg van langdurige bedrust na bijvoorbeeld een operatie.
  Ook van roken en obesitas is bekend dat het thrombose kan veroorzaken. Tenslotte zwangerschap en het gebruik van bepaalde medicijnen.

  Er zijn ziektes die thrombose kunnen veroorzaken zoals polycythemia vera, kwaadaardige tumoren, en stoornissen in de stollingscascade met hypercoagulabiliteit van het bloed. Hierbij zijn kleine afwijkingen in het bloed de oorzaak van de levensbedreigende gevolgen van thrombose.

  Deze kleine afwijkingen zijn vaak eiwit en enzymdeficienties, bijvoorbeeld proteïne C, S en anti-thrombine.

  Overleg met uw behandeld arts over de te volgen onderzoeken. Als u vragen heeft is de behandelend specialist de meest geeigende persoon informatie en uitleg te vragen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunt u altijd op bijvoorbeeld dit forum meer informatie vragen.

  Reactie
Reageer op: long embolie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief