Chloortablet damp ingeademd

 • #1

  Hallo, afgelopen zondagavond heb ik een verpakking chloortabletten voor het zwembad geopend om te tellen hoeveel er nog in zat. Er kwam natuurlijk meteen een sterke chloorgeur uit met wat opstuivend chloorpoeder. Ik heb de geur ingeademd (niet zozeer de poeder volgens mij want dan had ik wel moeten hoesten) en voelde meteen wat ‘raar’ in mijn keel.
  Gisterochtend wakker geworden; gevoel diep in mijn keel was er nog steeds. Ondanks wassen van mijn handen de avond ervoor roken mijn handen ook nog naar chloor.
  Het branderige gevoel is er nu nog steeds.
  Ik vraag mij af, is dit ernstig? En is het ook erg dat ik waarschijnlijk in mijn slaap nog steeds lichte chloorgeur ingeademd heb van mijn handen?
  Googlen levert enge dingen op als longontsteking of longoedeem…
  Graag advies en/of geruststelling.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Als je klachten blijft houden, bel dan even met je huisarts.

  Maar als geruststelling kan ik zeggen dat ik op mijn werk ook regelmatig eeen middag boven een spoelbak met ( eigenlijk te hoge concentratie) chloorwater heb gestaan. En er behalve een dag hoofdpijn en keelpijn verder nooit wat aan over heb gehouden. Veel water drinken tegen de hoofdpijn en keelsnoepjes of thee met honing voor het schurende gevoel en de smaak hielp bij mij.

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Chloortablet damp ingeademd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief