chemicalien ingeademd, wat nu?

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  Ik ben voor mijn baan naar een andere locatie gevlogen om daar de fabriek te bekijken. Ik maakte samen met twee andere collega's een tour door de fabriek. We kwamen bij het "coating" gedeelte. Een collega van mij, gericht op safety, vroeg om erdoorheen te lopen. Dat mocht, vreemd genoeg, zonder masker of iets van bescherming (wel oogbescherming). Toen we er doorheen liepen, werden we omgeven met stellages met de producten die werden schoongespoten met chemicalien en daarna gecoat. Slecht spul dus. Er kwamen niet echt dampen af, maar gezond was het niet. Na 3 minuten voelde ik mijn longen prikken en moest ik hoesten. Ik heb toen geprobeerd mijn adem in te houden. Na anderhalve minuut heb ik aangegeven dat ik weg wilde. En ben ik gegaan.

  Toen ik eenmaal uit de ruimte was, was het geprik en het gehoest gelijk over.

  Toch maar ik me ontzettend zorgen. Niet alleen ga ik hier een melding van maken, ik ben echt bang dat ik schade heb aangericht voor later.

  Ik kan er nergens op internet iets over vinden.

  Wat kan ik het beste doen?

  Reactie
  #2

  Voor zo'n korte tijd zal het niet meteen een probleem zijn. Zeker niet omdat de klachten ook weg zijn. Ik denk dat het alleen maar een prikkling van je luchtwegen is geweest.

  Reactie
  #3

  Nee, klopt, en het was inderdaad een irritatie. Maar god weet wat ik heb ingeademd. Ik zag allerlei gif waarschuwingen hangen.

  Maar ik heb geen idee hoe longen werken. Of ze inderdaad eenmalig iets kunnen opruimen en dat je er dan over 20-30-40 jaar niets van merkt.

  Reactie
  #4

  Ik weet natuurlijk niet wat je hebt ingeademd hebt, maar ik denk dat het nog meevalt.

  Reactie
  #5

  we hebben het nagecheckt en het was wellicht damp van wat gifgassen maar oook hele kleine metaaldeeltjes.

  Normaal moet de ventilatie daar werken maar op dat moment werkte het minder waardoor we dus die last kregen.

  Overigens vandaag ook geen last.

  Reactie
  #6

  Dan zal het meevallen. Mochten er nog klachten ontstaan, dan natuurlijk even naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: chemicalien ingeademd, wat nu?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief