Ontlasting te hard en te groot voor anus.

 • #1

  Hallo,

  Ik kan mijn uitwerpselen niet kwijt omdat het te hard en te groot is, hoe hard ik het ook probeer het komt er steeds net niet uit en dan sluit mijn kringspier weer terug.

  Kan iemand mij tips geven?

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Is het trouwens ook goed als ik hiervoor dulcolax gebruik?

  Reageer
  #3

  Als je echt een dagenlange verstopping hebt kun je voor een keer dulcolax gebruiken. Drink er veel water bij. Het kan zijn dat je na een paar uur een beetje misselijk wordt. Na ongeveer 5 uur krijg je buikpijn en kort daarna moet je naar de wc. Dit is geen methode om dagelijks toe te passen, maar een keertje kan geen kwaad. Het is een heel effectieve manier om een verstopping op te lossen.

  Succes, Elodie

  Reageer
  #4

  En als dit blijvend is maandenlang? dat je moet wiebelen om het eruit te krijgen en een diameter van een blikje cola heeft en niet wegspoeld en een duwtje moet hebben om mee te spoelen? Met bloed verwikkeld in het midden en bv niet aan het toiletpapier. Verder geen last van kramp of pijn, Ik drink 3 liter water per dag, heb voldoende lichaamsbeweging(meer dan voldoende).... Iemand nog advies? Mijn moeder heeft laatst een foto gemaakt, en ze wist niet wat ze zag... haha wel grappig als je al 33 bent en je moeder roept om eens te kijken...

  Reageer
  #5

  Dan moet je naar de huisarts Thomas. Er gaat dan iets niet goed in je darmen.

  Reageer
  #6

  Colon Clean wil nog weleens helpen. Bij verstopping kunnen er ook tekorten in je lichaam spelen, zoals magnesium. Ook een te laag serotonine kan een rol spelen, wat bij te sturen is met de juiste voeding en supplementen. Bij je voeding ook zorgen voor voldoende vetten.

  Reageer
  #7

  Mijn ontlasting is erg groot en droog voor mijn anus en ontlasten lukt dus niet. Is er iets wat ik kan doen zonder iets van medicijnen of een middel te halen of is dat de enige oplossing?

  Reageer
  #8

  1,5 tot 2 liter water per dag drinken, dagelijks vers fruit en vezelrijke voeding.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb laatst iets nieuws bij mijn beugel gekregen waardoor ik niet goed kon kauwen en dus soms iets grotere dingen dan normaal ingeslikt heb. Nu is mijn ontlasting erg hard en droog en is het te groot om er uit te komen.Wat kan ik nu het beste doen?
  Zou u graag willen beantwoorden met hoe ik dat zonder een middel zou kunnen oplossen en met een middel of medicijn hij ik dit kan verhelpen
  Bij voorbaat dank

  Reageer
  #10

  Je moet toch beter gaan kauwen...daarnaast: 1,5 - 2 liter water drinken per dag, vers fruit eten en vezelrijke voeding

  Reageer
  #11

  Dan zorgen voor wat aangepaste voeding. Bijvoorbeeld gehakt in plaats van een lapje vlees enz. Wat kan schelen voor je ontlasting is Colon Clean. Het maakt je ontlasting wat zachter. Als het helemaal niet meer wil kan je tijdelijk - niet meer dan een week - wat bitterzout gebruiken ofwel magnesiumsulfaat.

  Reageer
  #12

  Yup ik herken het. Soms moet ik er een vinger bij doen om het er uit te peuteren.

  Ach ja dan komt het er wel uit...

  Reageer
Reageer op: Ontlasting te hard en te groot voor anus.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief