raar gevoel

 • #1

  Hai ik ben een jongen van 13 jaar heb sinds januari 2019 last van paniekaanvallen en zeer veel stress en angst. Ik ga naar een psycholoog heb paniekstoornis. Ik heb laatste tijd veel lichamelijke klachten, Nu last van rare steken op mijn borst en trekkend gevoel rond het hart. Dit is niet altijd het komt en het gaat. Ook last van soort benauwdheid. Dit komt waarschijnlijk door hyperventilatie/ chronische hyperventilatie. Ben al een paar keer naar de dokter geweest in de afgelopen 2 maanden 3 keer. Helemaal goed longen gecheckt hart geluisterd. Toch ben ik bang dat er iets met me aan de hand is. Hoewel dat waarschijnlijk niet zo is.... ben nog jong geen ziekte in de familie allemaal gezond en oud geworden. Toch voel ik me kortademig en paniekerig. soms neem ik dan een oxazepam helpt een beetje.. Ik wil vragen denken jullie dat ik gezond ben dat dit door stress angt en paniek komt... Ik hoor graag meer!

  Reactie
  #2

  dat zal beslist door angst paniek en hyperventileren komen

  Reactie
  #3

  en weet u wat ik er tegen kan doen. ? heb er al lang last van en kan niet meer naar school erdoor ( ga het wel weer proberen )

  Reactie
  #4

  je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reactie
  #5

  Ga morgen of overmorgen naar huisarts om te bespreken wat we aan lichamelijke klachten gaan doen ik hou u op de hoogte

  Reactie
  #6

  Volgens (  https://www.apotheek.nl/medicijnen/oxazepam#belangrijk-om-te-weten-over-oxazepam ) zijn er in zeldzame situaties bijwerkingen met oxazepam, waaronder nachtmerries , hartkloppingen en ademhalingsproblemen.

  Ik ben zeker geen dokter , en zelfs  paracetamol kan  hoofdpijn als bijwerking hebben, maar als je dan toch naar de dokter gaat zou ik dit ook even bespreken met hem.

  Reactie
  #7

  Ik slik niet vaak oxazepam alleen als ik paniekerig ben dus zo een 1 keer per 2 weken. Morgen ga ik naar huisarts en zien we waar mijn klachten vandaan komen

  Reactie
  #8

  heb bloedonderzoek gehad en kwam niks uit.. toch blijf ik bang dat ik iets ergs heb. van hart aanval tot kanker alles ben ik bang voor. maar ik weet dat ik jong ben en dat het niet zo is maar toch

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bespreek dan met de huisarts, om naar een psycholoog te gaan.

  Reactie
  #10

  Hoi.

  Lichamelijke klachten zijn heel "normaal" bij een angsts/paniek stoornis.

  Ik vind het erg vervelend voor jou dat je dit jong hebt. Ik hoop  dat jouw ouders jou hierin goed helpen.

  Ik geef je toch een advies mee:

  Het is een stoornis waar je vroeg bij moet zijn. Jij moet, samen met je ouders, de zorgen bespreken met zowel de huisarts als je psycholoog. En doe dit totdat ze je serieus word genomen aan de psychische kant, dus niet dat je weg gaat met een doorverwijzing voor een lichamelijk onderzoek.

  Mocht hij/zij hier niet op ingaan; vind een andere huisarts.

  Ik had dezelfde klachten als jou, toen ik de eerste keer bij de huisarts kwam zei ze; 'oh vervelend' en of ik een 6 weken plan wou maken om terug aan het werk te gaan en naar school. Heb een andere huisarts gezocht.

  Daarna, heb ik letterlijk elke week 4 afspraken bij de huisarts gemaakt totdat ik een keer serieus werd genomen. Ik heb hetzelfde gedaan bij mijn psycholoog. En met goed resultaat, als ik dat niet had gedaan zou ik nu nogsteeds met de paniek en angst hebben gezeten.

  Hierboven is een reactie van een link voor bijwerkingen oxazepam. Aangezien ik ervan uit ga dat je 10mg per 2 weken gebruikt, zou dat geen blijvende klachten moeten geven.

  Ik wens jou veel succes, ik vind het jammer dat ik niet eerder heb gereageerd. Je kan dit eventueel aan je ouders laten zien.

  Groet

  W

   

  Reactie
Reageer op: raar gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief