Rode vlekken op armen en benen

 • #1

  Hallo allemaal. Mijn dochter heeft allemaal vlekken op haar armen en benen. Het jeukt niet, doet ook geen pijn, geen blaasjes, geen koorts. Ze is gewoon vrolijk. Weet iemand wat dit kan zijn en of ik z.s.m. naar de huisarts moet of dat morgenochtend snel genoeg is? Heb een afspraak om 8:00 morgen maar weet niet of het verstandig is om sneller te gaan?

  Reactie
  #2

  Het zit trouwens niet op haar buik en rug, alleen op armen, benen en voeten.

  Reactie
  #3

  Het doet mij denken aan de vijfde ziekte.  Dat is een kinderziekte veroorzaakt door een virus. Morgen naar de huisarts is tijdig genoeg omdat ze verder geen klachten heeft.

  http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/ISI_standaarden/ISI_Vijfde_ziekte

   

  Reactie
  #4

  Bedankt, maar volgens mij klopt dat niet. Want ze heeft:

  • Geen jeuk
  • Niet op haar gezicht, alleen op armen, benen en voeten (ook niet op buik en rug)
  • Vorm van de vlekjes is heel anders dan vijfde ziekte
  Reactie
  #5

  De vijfde ziekte kan helemaal zonder klachten verlopen. Soms is er lichte koorts,maar dat hoeft niet.

  Maar eens even kijken wat de huisarts er morgen van zegt. Doe kan er in ieder geval beter en van dichterbij naar kijken

  Reactie
  #6

  Zoals ik al zei is het niet de vijfde ziekte, anders had ik hier mijn vraag niet gesteld. Huisarts weet het ook niet, kan een virus zijn of ergens allergisch voor.

  Reactie
  #7

  Een allergische reactie zoals urticaria (netelroos) had eventueel gekund, maar daar zou je dan ook andere klachten bij verwachten...in ieder geval jeuk..

  Zou je eventueel een foto van plekjes van dichtbij kunnen maken? Hoelang heeft ze de vlekjes al? Is ze voorafgaand aan het ontstaan in een  (zwem)bad geweest?

  Reactie
  #8

  Dag Kristiaan,

  Ons dochtertje heeft er opeens ook last van.

  Wat waren de rode plekken nou?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hoi,

  normaal zou ik nooit iets online zetten ivm ziekte ofzo van mijn 2 meisjes maar de jongst e ( nu 2 jr) sukkelt nu van november tot nu met idem dito met zelfde rode vlekken. Pediater wist er geen raad mee alleen cortizone zalf gekregen voor 4 dagen. Het was weg maar het komt steeds terug. En dit al 6 maanden. Huidarts idem dito. Binnenkort gaan we krastest doen om te zien of we daar resultaat uithalen. De bloedtest voor allergie was ok. Niets uit gekomen. Als jullie weten wat het is zou het ons ook vele afspraken besparen.

  Reactie
  #10

  Hallo,

  Onze kleine is nu 16 maanden, heeft al ruim een maand vlekken op armen en benen en billen. Wij weten ook niet wat het is, sinds de 14 maanden inenting kwamen ze bij hem op. Inenting is geweest MenC en BMR tegelijk. Wij hebben het idee dat het een reactie hierop is, hoe lang die gaat duren gaan we zien. Hij is nog steeds vrolijk en doet het verder goed.

  Reactie
  #11

  Dat duurt dan eigenlijk wel lang. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #12

  Misschien pityriasis?

  Ik had ooit iets vergelijkbaars (was in het najaar), variant rosea. Volledig onschuldig. Schimmel op de huid, niet besmettelijk. Duurde paar maanden voor het weg was. Vlekken werden  daarna wit, kleurde niet mee in de zon. Uiteindelijk alles weg, geen littekens. Geen behandeling en onbekend hoe het komt. Had geen jeuk en begon op m’n benen. Huisarts had dit vastgesteld.

  Reactie
  #13

  ‘schimmel’ moet zijn ‘gist’

  Reactie
  #14

  hallo iedereen,

  mijn dochter van 14 maanden is daar gisteren ook mee op gestaan. We zijn naar het ziekenhuis hier geweest (wonen in Zuid-Italie) en ze weten niet wat het is. We hebben gewoon cortisone pilletjes gekregen. Gisterenavond leek het beter en deze ochtend was het slechter dan gisteren! Hoe is het nu bij jullie? Weten jullie al iets meer hierover?

  Reactie
  #15

  Deze foto’s dateren al van enige tijd terug, maar zijn er mensen die in tussentijd toch een diagnose weten? Ons zoontje van drie heeft namelijk gelijkaardige vlekken.

  Reactie
Reageer op: Rode vlekken op armen en benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief