slijm na eten of drinken

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een paar jaar last van slijm in me keel na het eten of drinken. Ik krijg het na bijna alles wat ik eet vooral bij chocolade en melk maar ook bij fruit en limonade. Ik heb er niet echt last van maar wat kan hier de oorzaak van zijn?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik heb vier weken geleden dit bericht erop gezet, maar nog geen enkel antwoord. zou iemand hierop kunnen reageren?

    Reageer
    #3

    Het is toch heel normaal dat je speekselklieren meer speeksel aanmaken zodra jij eet of drinkt.

    Reageer
    #4

    Een speekselklier is een klier die speeksel produceert en naar de mondholte afscheidt. Omdat het via een buisje naar de mondholte wordt geleid is het een exocriene klier.

    Een mens heeft zes grote en een wisselend aantal kleinere speekselklieren, alle gelegen in of rond de mondholte. De zes klieren die het grootste deel van al het speeksel produceren liggen net buiten de mondholte.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Speekselklier

    Reageer
    #5

    Speeksel (saliva) is een vloeistof die in de mond aangemaakt wordt door de speekselklieren. De vloeistof bestaat uit water, elektrolyten, slijm (mucines), verschillende enzymen, eiwitten en antistoffen.

    Speeksel kan twee verschillende structuren hebben. Waterig speeksel (sereus) ontstaat wanneer licht en verteerbaar voedsel, zoals beschuit, wordt gegeten. Het bestaat hoofdzakelijk uit K+ (kalium), Na+ (Natrium), HCO- (waterstofcarbonaat) en het enzym α-amylase. Bij taai en moeilijk te verteren voedsel, als vlees, kan het speeksel slijmerig worden (muceus). Speeksel heeft een pH van 5,5 tot 7,5 (Een pH van 7 is neutraal)

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Speeksel

    Reageer
    #7

    Het is mogelijk dat u na het eten en drinken van bepaalde voeding veel last heeft van slijmvorming.

    Vermijd voedingsmiddelen die slijmvormend kunnen werken: zoete melkproducten als melk, chocolademelk, allerlei soorten vla en pappen, chocolade.

    Vervang zoete melkproducten door zure melkproducten; zij veroorzaken minder slijmvorming. Voorbeelden zijn karnemelk, yoghurt, sojamelk, kwark en Biogarde.

    Gebruik voedingsmiddelen die slijmoplossend werken bijvoorbeeld ananassap, (donker) bier, rode wijn en kamillethee.

    Als u last heeft van slijmvorming na het eten of drinken, kan het helpen uw mond na de maaltijd met water te spoelen.

    Bron: http://www.vsn2.nl/voeding/pdf/ALSenVoedingremmenspeekselvloedslijmvorming.pdf

    Reageer
    #8

    Snap wat je bedoeld Rebecca ik heb het ook nu 3/4 jaar al naar twee dokters geweest en maandag over een week weer naar huisarts. Kan er bijna niet van inslaap komen en geeft een stikkend gevoel en moet er van rochelen dat klinkt niet erg lekker dus doe dat zo zacht mogelijk s,morgens bijna over geef gevoel maar komt niks uit ja slijm bah ze kunnen het maar niet vinden. Nu naar derde huisarts wat een drama.
    Groetjes Jan.H

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    IK herken dat ook. Is er nog wat uit gekomen bij de huisarts? We zijn inmiddels even verder in de tijd

    Reageer
    #10

    Exact hetzelfde als wat ik had. Is waarschijnlijk een lactose-intolerantie, bij mij in ieder geval wel. Bij bijvoorbeeld de Kruidvat kun je pillen kopen die deze ervoor zorgen dat ingenomen lactose wél wordt verteerd. Voor meer informatie even googelen.

    Reageer
    #11

    Hallo allemaal, vandaag een doorbraak bij mij! Had al maanden last van taaie slijm in vooral neus en soms keel. Kon soms niet ademhalen of praten. Na het eten kwam er ook meer slijm. Moet op advies van de kno 6 weken lang m'n neus spoelen met water zoutoplossing. Meteen na het spoelen kwam de slijm niet meer terug, behalve een klein beetje na het eten. Zo lang dit niet meer gevoeld! Moet dit 2 x per dag blijven doen. De KNO gaf aan dat 95% van de mensen die dit doen na 6 weken van hun klachten zijn verholpen en bij 5% komt het vanuit hun kaak of maag-darmen. Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen!

    Reageer
    #12

    Merci Sharon,ik doe het ook regelmatig die neusspoeling met zout en thelpt inderdaad, nu zie ik dat je dagelijks zelfs 2x per dag mag doen,kga eraan beginnen- Thanks

     

    Reageer
    #13

    bij mij helpt niks ik heb alles al gedaan heb het al 25 jaar wordt er helemaal gestoord van

    Reageer
    #14

    dit is zo herkenbaar! Ik heb er reeds 5 jaar last van en word er stilaan moedeloos van. Het belemmerd me in mijn dagelijkse bezigheden... Telkens ik iets eet of drink, kan ik een uur of langer niet meer op een normale manier praten, heb steeds slijmen in de keel. Reeds meerdere middeltjes geprobeerd, maar niets helpt. Sochtends bij het opstaan moet ik ook steeds slijmen ophoesten, bah!

    Reageer
    #15

    Ik heb het ook al 5 jaar de hele dag heb ik speeksel in mij mond het is zo dik dat ik het niet kan door slikken je wordt er zo moe van weet iemand wat je er aan kan doen

    Reageer
Reageer op: slijm na eten of drinken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief