slijm in de keel

"/> slijm in de keel - Medische Forum - Dokter.nl

slijm in de keel

 • #1

  Hallo allemaal.
  Ik heb bijna al drie jaar last van slijm in mijn keel. Ik hierdoor vaak veel problemen om te eten en te drinken. Krijg af en toe amper lucht en heb hierdoor hoogtevrees gekregen.
  Ik ben onlangs naar de KNO-arts geweest die mijn keel bekeken heeft. HIj zei dat alles er goed uitzag en dat ik gewoon voldoende water moest drinken. Dit heb ik gedaan maar het helpt nauwelijks. Ik erger me hier aan, omdat ik de laatste drie jaar niet meer kon uit eten, voordat ik het gevoel heb dat ik mij eigen verslik.
  Heeft iemand hier raad mee???

  Reageer
  #2

  hier kan een Acupunturist heel goed helpen. Succes. Brenda

  Reageer
  #3

  Sinds jaar en dag heb ik al slikklachten, voor mijn gevoel (aldoor) bovenin de keel, zelfs zo erg dat mijn eten tot aan de dag van vandaag regelmatig vast zit (ook accuut naar de EHBO geweest)! Tijdens die vervelende slangonderzoeken (inmiddels 5) kwam eerst een slokdarmontsteking boven tafel. Na het landurige gebruik van alle soortige medicijnen werd om die ontsteking te bedwingen werd op 't laast Nexium 40 voorgeschreven; toen dit 1x p/d niet hielp is overgegaan tot een dubbele dosis p/d (iets wat de fabricant niet ondersteund).
  Mijn huisarts raadt ook het landurig gebruik van Nexium80 af (nu al 4 mnd)! De behandelend arts(-assistente) vroeg zich af waar mijn huisarts zich mee bemoeide, wat zij voorschreef was altijd goed en niet ter discussie zijnde.
  Ondanks dat de slokdarmontsteking allang over is moet ik het middel blijven doorslikken, ik slik namelijk al zoveel tegen de pijn van (en voor) mijn PD (posttraumatische dystrofie, thans GRPS-1 genoemd), dus wat minder pillen als 14 p/d is nooit weg!

  Maar verder ....... ik heb dus nog steeds slikklachten, hoe klein ik mijn eten ook versnijd, mijn eten blijft toch regelmatig vast zitten in mijn strot. Ik slaap al met mijn lichaam in een kuil - bovenlichaam omhoog (maagzuur kan dan niet teruglopen omdat maagklep open blijft staan, resultaat slokdarmontsteking) - benen omhoog (eigenlijk 1 been) minder PDpijnklachten aan m'n voet - en doe er voor mijn gevoel (met Nexium) alles aan.

  Voor mijn gevoel luistert mijn behandelaar(ster) niet naar mijn geluiden dat mijn slikproblemen bovenin zitten (in mijn keel/strot) en niet in mijn maag/darm etc.
  Ik weet niet of je wel eens heb zitten eten, gewoon: hapje sla, aardappel, vlees ('t is haast tot gruis versneden) en bij het 5e hapje gaat er iets vastzitten.......
  Gelukkig werkt het lichaam dan als een automaat, het wil er uit zichzelf allemaal weer uit, al kokhalsend probeer ik dan de toilet o.d. te bereiken als dan naar veel braakneigingen (kan soms een half uur duren) alles er weer uit is heb ik vaak geen trek meer in eten; indien ik weer probeer te eten lukt het vaak ongehinderd.
  Indien er enkel een brokje vlees vast zit, duurt 't echt tijden (meerdere keren naar 't toilet) om het los te krijgen. Tegenwoordig heb ik een kots- (diepvries)zakje bij me, want 't is ook wellis in de bus voorgekomen.
  Wie herkent mijn verhaal en hoe kom ik er vanaf?? Ik heb echt alles al eens uitgeprobeerd (niet gekruid eten, geen koffie, geen alcohol, etc.) en voor mijn gevoel kan men mij niet helpen in 't ziekenhuis.

  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  En heb je wel eens overwogen aan een angststoornis te lijden?

  Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis leeft continu in grote angst. De angst gaat gepaard met piekeren over gevaren en problemen die zouden kunnen optreden maar waar geen concrete aanleiding toe is, zoals over gezondheid, huisvesting, financiën, verlies van werk. Klachten die kunnen optreden zijn: vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, spierpijn, droge mond, misselijkheid, hartkloppingen, duizeligheid, slikklachten, diarree, zweten en wazig zien.

  Reageer
  #6

  De gegeneraliseerde angststoornis is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door een onbeheersbare bezorgdheid over alledaagse zaken. In het DSM-IV is de aandoening ingedeeld bij de angststoornissen.

  Voor wie aan een gegeneraliseerde angststoornis lijdt, staan de frequentie, intensiteit en duur van de zorgen niet in verhouding tot hun feitelijke bron. De optredende spanningen staan de dagelijkse gang van zaken in de weg. Het betreft vaak zorgen over werk, geld en gezondheid (ook van anderen). Ook maakt iemand zich vaak overmatig veel zorgen over op tijd zijn voor afspraken, het schoonhouden van het huis en de ordelijkheid van de werkplek. Er zijn ook lichamelijke symptomen: afkoeling, klamme handen, hyperactiviteit, moeite met slikken, problemen met het maag-darmkanaal, diarree, schrikachtigheid, spierspanningen, misselijkheid en zweten. De betroffene wordt bovendien snel moe en heeft slaapproblemen. Hij is vaak snel geïrriteerd en klaagt over een gespannen gevoel. De diagnose is niet eenvoudig, omdat de aandoening ook een teken kan zijn van andere angststoornissen, zoals de paniekstoornis, een depressieve stoornis, of van misbruik van drugs of geneesmiddelen.

  Het DSM-IV geeft de volgende criteria voor de gegeneraliseerde angststoornis:

  A. Overmatige angst en zorgen (bange voorgevoelens) die voorkomen op de meeste dagen in een periode van zes maanden over een aantal gebeurtenissen of activiteiten (bijvoorbeeld prestaties op het werk of school).
  B. Moeite met het in de hand houden van de zorgen.
  C. De angst of bezorgdheid heeft drie of meer van de volgende symptomen, waarvan er minimaal twee op de meeste dagen van de laatste zes maanden zijn voorgekomen (voor kinderen is slechts één criterium vereist):
  Rusteloosheid of opwinding.
  Snel vermoeid zijn.
  Concentratie- of geheugenproblemen.
  Irritatie.
  Spierspanningen.
  Slaapproblemen (moeite om in te slapen of te blijven slapen of rusteloze niet-verkwikkende slaap).
  D. De symptomen van de bezorgdheid beperken zich niet tot een stoornis uit As I, de stoornis is dus bijvoorbeeld geen paniekaanval (bij paniekstoornis), gêne in het openbaar (bij sociale fobie), zich vervuild voelen (bij obsessief-compulsieve stoornis), het verlaten van huis of gezin (bij verlatingsangst), zwaarder worden (bij anorexia nervosa), het hebben van meerdere fysiologische problemen (bij de somatisatiestoornis) of het hebben van een ernstige ziekte (bij hypochondrie). De bezorgdheid treedt ook niet uitsluitend op als onderdeel van een posttraumatische stress-stoornis.
  E. De angst, bezorgdheid of fysiologische symptomen veroorzaken duidelijk lijden of problemen in de omgang met vrienden en kennissen, op het werk of op andere belangrijke terreinen.
  F. De stoornis is geen gevolg van de directe fysiologische effecten van een substantie (bijvoorbeeld drugs of medicijnen) of een somatische aandoening en treedt niet uitsluitend op als onderdeel van een stemmingsstoornis, psychotische aandoening of pervasieve ontwikkelingsstoornis.

  Reageer
  #7

  Hallo,

  Dat zelfde probleem heb ik ook, heb zelfs onderzoeken in het ziekenhuis gehad,
  want ik was er vaak erg misselijk van. Toen adviseerde een collega mij flumaciel
  bruistabletten. Nu is mijn slijm niet meer zo dik en voel ik me stukken beter.

  Hoop dat het jou ook mag baten.

  Groetjes Wijnanda

  Reageer
  #8

  Ik heb zelf ook voor een tijdje bruistabletten meegekregen. Helaas was dit bij mij niet zo efectief. Elke keer als ik langs mijn huisarts ga, stuurt hij mij altijd naar de KNO arts toe. Die geeft me elke keer weer dezelfde bericht: voldoende water drinken. HIerdoor denk ik dat de oorzaak niet lichamelijk is. Dit denk ik vooral omdat ik hierdoor hoogtevrees heb gekregen. IK moet wel toegeven dat ik wat emotioneler ben geworden na het overlijden van mijn moeder.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #11

  Ik herken dit wel, is een zeer onaangenaam gevoel en zeker in gezelschap.
  Daarvoor heb ik een gastroscopie behandeling gehad en daar kwam uit dat ik een breuk in het middenrif had en de sluitspier van de slokdarm niet goed functioneert, dus afsluit zeg maar.

  Reageer
  #12

  Mijn vrouw begint te hoesten na het drinken van water en of voedsel.ze is erg verkouden geweest en 3xbij de dokter geweest.
  Hoe kan dit verbeteren

  Reageer
  #13

  Het kan nog een nasleep van de verkoudheid zijn., De slijmvliezen zijn dan nog steeds geïrriteerd dor het hoesten. Als de klachten blijven Aanhouden, toch maar weer terug gaan naar de huissarts en eventueel een verwijzing vragen voor de KNO arts

  Reageer
  #14

  Ik heb ook al jaren last van slijm in mijn keel maar ook onderzoeken gehad en er kwam niets uit

  Reageer
Reageer op: slijm in de keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif