DOODSBANG voor tonsillectomie

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ben een 22 jarige student die jaarlijks minimum 6x angina aanvallen krijg waarvan ik erg ziek van word. Dokters hebben me altijd aangeraden om mijn amandelen weg te halen, maar helaas weigerde ik. Bij deze heb ik nu uiteraard overwogen om mijn amandelen weg te halen. Ik heb veel gelezen dat het veel pijn gaat doen zeker bij volwassene mensen, maar dat schrikt me niet af sterker nog ik kan goed tegen de pijn. Het grootste probleem dat ik altijd dokters raad ontliep is gewoon, omdat ik enorm doodsbang ben voor narcose verdoving om in slaap te vallen. Zelf ben ik nooit onder het mes gegaan RAAR MAAR WAAR. Erger nog als ik denk dat ze die 'maskertje' op mijn moeten zetten krijg ik er letterlijk diarree van. Ik wil er echt gewoon vanaf geraken. Ik heb zoveel pijn dat zelfs pijnstillers niet helpen. Ik vind het zelf echt raar.

    Kan iemand me aub vertellen/uitleggen hoe de operatie te pas gaat? Ik wil gewoon weten hoelang de operatie duurt en hoelang je inslaap blijft (of hoelang het duurt vooraleer je wakker wordt). Wordt er een 'maskertje' gezet of enkel een spuit.

    Verder hoor ik reacties te zien. Alvast bedankt

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Hallo,

    De narcose is nog het minst erg van alles.
    Je krijgt wel een kapje over je mond, maar dat is maar heel even.
    Want voor je het weet spuiten ze je slaapmiddel in je infuus en ben je echt onderzeil. Dan maak je totaal niks meer mee. Nadat je bij komt vanuit je narcose, dan moet je gelijk al het bloed uit spugen in een bekken. Op de uitslaapkamer vragen ze je of je pijn heb, nou ik had dat dus wel dus ik kreeg diclofenac door me infuus, dat hielp niet toen heb ik daarna nog maar eens 2x Morfine gehad, werd wel iets minder maar de pijn was toen nog niet weg. Veel pijn stillers blijven slikken hoor en op regelmatige tijden!!! Ik moch pas na een uur spugen eindelijk wat drinken (en dat is echt een heel vervelend gevoel, dat doet pijn!)Je moet ieder uur een ijskoud glas water drinken. Na een uur krijg je "lekker"een waterijsje.... ik ging door de grond van de pijn, het prikt en steekt. Na mijn waterijsje werd ik ook goed misselijk en heb ik flink gebraakt (dat is normaal, het oude bloed moet uit je maag) Ik ben op maandag geholpen en ben nu drie dagen verder, maar ik kan je vertellen de pijn blijft aan houden en heb er nu ook nog eens oorpijn bij..... Het duurt wel een tijdje voordat je ervan af bent. Meer kan ik je op het moment niet vertellen, dat moet ik allemaal zelf nog ondervinden haha.

    Ik hoop dat dit je een beetje zich geeft op wat je te wachten staat, en geloof mij: die narcose stelt echt niks voor zo gebeurd niet pijnlijk en niet eng.

    Heel veel sterkte!!!
    Groet Stefanie

    Reageer
Reageer op: DOODSBANG voor tonsillectomie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief