Rode plek op mijn neus

  • #1

    Hoi iedereen,

    Sinds enige tijd heb ik een rode "streep" o.i.d. op mijn neus. Af en toe (bijvoorbeeld als ik moe ben) heb ik ook het gevoel alsof ik een bril op heb (dat voel ik dan op de plek van die rode streep).

    Illustratie ter verduidelijking:

    [img size=150]http://img228.imageshack.us/img228/9791/neus.png[/img]

    Wat kan dit zijn en wat kan ik hieraan doen?

    Reageer
    #2

    Deze vlindervormige uitslag op de neus en onder de ogen komt voor bij SLE. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Systemische_lupus_erythematodes

    Reageer
    #3

    Bij mij is 't echt vooral op mijn neus, ter hoogte vanaf mijn ogen en dan ongeveer 1 cm naar beneden (dus echt op het neusbotje). Onder mijn ogen is het een stuk minder (en niet echt opvallend ) rood.

    Als ik zo foto's op het internet bekijk, ziet het er daar veel erger / anders uit dan dat bij mij het geval is.

    Soms heb ik ook het gevoel dat rode gedeelte op mijn neus (/ neusbotje) "klopt".

    Reageer
    #4

    Iemand die hier nog iets voor weet? Ik ben bij de huisarts geweest, heb een creme gekregen maar dat bood geen oplossing 🙁 .

    Reageer
    #5

    Welke crème heb je dan gekregen van jouw HA? Er zijn vast lezers van dit topic die dit zouden willen weten, net als ik...

    Bedankt.

    Reageer
    #6

    Hi, heel herkenbaar. Ik heb precies hetzelfde en heb ook geen idee wat het zou kunnen zijn. Bij mij treedt het wel vaak als ik me erg heb ingespannen en soms ook als ik me ongemakkelijk voel (wanneer ik bijv. moet spreken voor een een groep mensen). De plek voelt vaak warmer aan dan de rest van mijn gezicht en klopt inderdaad.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal
    Hier nog iemand die momenteel een rode streep precies centraal op zijn neusbrug heeft, dit meestal na een periode van algehele malaise, vermoeidheid en spierpijn.
    Ik heb deze verschijnselen sinds ik een heftige allergische reactie heb gehad op een besmet met blauwzuuralg zwemwater, theorie daarover is dat het een overreactie van het immuumsysteem is!.
    Ben ook nog steeds overtuigd dat het een uiting is van processen die eerst in je lichaam plaatsvinden.
    Zou hier ook wel meer van willen weten>?

    Reageer
    #8

    Dit beeld komt bij mij ook voor met een rode verticale streep op.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10

    Ik heb het ook, rood precies op mijn neusbotje. Ik heb ook periodes dat ik Spiertrillingen voel op die plek, net zoals je ze ook soms bij oog voelt. Ik geloof niet dat dit SLE is, heb niks van de andere symptomen.

    Reageer
    #11

    Ik heb zelf een klein rood vlekje aan de rechterkant van mijn neus. Ook net 1 cm vanaf ooghoogte, maar ik heb er geen last van ofzo. Het zit er altijd. Ik heb het nu al iets van 5 jaar, maar het is nog steeds niet weg. Kan het niet een bloeduitstortinkje zijn?

    Reageer
    #12

    Een bloeduitstorting zal geen 5 jaar duren. Dus zal het iets anders zijn. Zou je er een foto van kunnen maken en die hier plaatsen?

    Reageer
    #13

    Ik heb ook verschillende keren zo'n rode streep over mijn neus gehad, en vandaag weer. Bij mij gaat het meestal weg, tot nu toe. Ik dacht eerst dat ik per ongeluk misschien in slaap was gevallen met mijn bril op, of dat ik sliep met mijn onderarm op mijn neus, maar dat lijkt niet het geval. Dit alleen ter kennisgeving van de variatie. Het is toch wel een half jaar geleden dat ik het de laatste keer had.

    Reageer
    #14

    Zie dat meer mensen last hebben van een rode streep over de neus.
    Maar geen duidelijke oorzaak. Of in de links meerdere mogelijke oorzaken.

    Bij mij zit de streep over de neuspunt. Dus niet over de brug van de neus. Wel soms dat het iets jeukt, maar dat lijkt me niet raar als een bloedvat ineens uitgezet is. Het duurt bij mij echt een week voor het weggetrokken is. Had er vroeger nooit last van. De afgelopen jaren vaker en het lijkt ook sneller achter elkaar. Vorige keer was 2 maanden terug.
    Soms zijn het twee strepen, meer aan de zijkanten van mijn neus.

    Op de foto is het minder vurig dan in het echt.

    Iemand voortschrijdend inzicht voor mij?

    Bijlagen:
    Reageer
    #15

    Nu tien jaar later, wat is uw ervaring op de door u omschreven klachten?

    Nog steeds last van?

    Misschien in ieders een diagnose gesteld?

    Heel benieuwd,

    Reageer
Reageer op: Rode plek op mijn neus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief