Oorontsteking over en nog steeds slecht gehoor

  • #1

    Ik heb sinds vorige week last van één oor.
    Ben de dag erop naar de dokter gegaan en deze vroeg naar de oorzaak. Ik dacht zelf dat het kwam omdat ik flink verkouden ben geweest, dus nam hij een kijkje in het oor. Daarbij zei hij: "Het is flink ontstoken dus ik schrijf je wat antibiotica voor en neusspray om een opening via de andere kant te maken". Ik voelde me de eerste dagen misselijk en had een lichte temperatuursverhoging, wat normaal is bij oorontsteking.

    Nu de antibiotica en neusspray na een week op zijn hoor ik nog steeds slecht. Er is een constante ruis/piep in mijn oor en ik denk dat het nog helemaal dicht zit. Ik voel nu geen echte pijn oid meer, dus ik denk dat de druk wel iets is afgenomen.

    Wat is aangeraden? Dokter weer op bellen voor een afspraak of nog even afwachten hoe de week vordert?

    Reageer
    #2

    Lees de patiëntenfolder van het nederlands Huisartsen Genootschap over Middenoorontsteking algemeen:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBH2a.htm

    Reageer
    #3

    Het kan weken tot soms maanden duren voor het herstel van het middenoor volledig is. Tot die tijd kan het gehoor verminderd zijn. Dit is een gevolg van de aanhoudende zwelling als reactie op de voorbije infectie.

    Reageer
Reageer op: Oorontsteking over en nog steeds slecht gehoor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief