Keelontsteking door blootstelling aan spuitnevel?

  • #1

    Ik heb 4 weken geleden uit “haast” een kastje in de verfafbijt gezet zonder mond- en neusbescherming. Het was in een loods, vrij groot, dus geen kleine dichte ruimte. Ik voelde me daarna erg duizelig, wat te verklaren was natuurlijk. Alleen kreeg ik 2 dagen later ineens keelontsteking met een fikse verkoudheid. Ik ben ruim een week ziek geweest en dacht dat ik een virusje op had gepikt.

    Nu maak ik in mijn vrije tijd vaak kunst en gebruik ik hierbij ook wel eens spuitverf of spuitvernis. Ik moest wat dingen vernissen en had spuitvernis gehaald bij Gamma. Niets bijzonders. Ik heb dit in mijn hobbykamer gedaan, met een normaal mondkapje op en de balkondeur open. Ging allemaal prima… en nu 4 dagen later heb ik wederom keelontsteking en een fikse verkoudheid! En het is ook niet zo zuinig ook. Mijn keel is bijna dicht.

    Ik vraag me dus af of je van het inademen van vluchtige stoffen ook klachten kan krijgen als keelontsteking of dat dit pure toeval is geweest. Ik dacht altijd dat een ontsteking ontstaat door een bacterie of een virus… in ieder geval lig ik weer met 38,8 koorts op bed en is dit toch een vraag die door mijn hoofd spookt. Ik heb veel op Google gekeken maar daar kan niet echt iets terug vinden hierover. Wel over de schade en gevolgen op lange termijn, maar niet over de klachten op korte termijn.

    Iemand die hetzelfde mee heeft gemaakt of hier meer over weet?

    Reageer
    #2

    Als er koorts is lijkt het toch eerder op een virusinfectie

    Reageer
    #3

    Dankje voor je reactie John. Misschien dan toch toeval? Of dat het al zat te broeden en de irritatie het heeft aangewakkerd. De collega zei dat het kan zijn dat ik niet goed ben “uitgeziekt” 3 weken geleden.

    Ik dacht inderdaad ook eerder aan een virus ivm de koorts… maar ik vond het ZO toevallig.

    Reageer
    #4

    Je kunt natuurlijk ook even naar de huisarts gaan met de klachten. De huisarts kan heel eenvoudig je ontstekingswaarde checken om te kijken of het dan idd een virusinfectie is en naar je keel kijken

    Reageer
    #5

    Helaas is mijn huisarts niet zo makkelijk. Ik had al gebeld en ik
    Moest wederom maar uitzieken met paracetamol. Hij vond het niet nodig om na te kijken. Inmiddels gaat het stukken beter, hopelijk voorlopig geen keelontsteking meer!

    Reageer
Reageer op: Keelontsteking door blootstelling aan spuitnevel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief