Keelpijn aan rechterkant

  • #1

    Ik heb sinds 2 dagen keelpijn aan de rechterkant. Eerst dacht ik dat ik een wondje had doordat ik Dorito chips gegeten had. Maar zie dat mijn rechteramandel ietsje dikker is dan mijn linker. Mijn linker is bijna niet zichtbaar. Ook heb ik aan beide kanten beetje rood in mn keel. Vanochtend had ik 37.6 temperatuur toen ik net wakker was en toen ik iets gedronken had en naar wc geweest was opeens terug 36.8. Dit was binnen de 5 min dus nogal vreemd. Gister geen verhoging gehad en nu ook niet meer. Ook voel ik beide lymfeklieren in mijn hals opgezet zo vlak onder mn kin. Maar ik heb ook een schildklierontsteking waarvoor ik over een week naar de endocrinoloog moet gaan..dus de lymfeklieren kunnen ook daardoor opgezet zijn want heb daar vaker last van. Kan de schildklierontsteking misschien ook deze rare eenzijdige keelpijn veroorzaken? Het voelt zo of ik een wondje in mn keel heb links zo schraal en vooral last als ik slik.
    Ik vraag me af wanneer ik hiermee nu naar de huisarts moet want ben nu niet zeker wat het is.
    Hier een foto ervan:

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het is niet zo raar hoor, dat je temperatuur hoger is als je net uit je bed onder je dekens vandaan komt en vervolgens zakt als je uit je bed bent.
    En 37,6 is een normale lichaamstemperatuur, geen verhoging of koorts.
    De opgezette klieren kunnen komen door zowel de schildklier als de schrale keel, wellicht een beginnende keelontsteking.
    Maar gezien de schildklierontsteking die je hebt, zou ik, als de klachten aanhouden, morgen even de huisarts bellen.
    Zodat die kan bepalen of je er mee langs zou moeten komen of dat dat niet nodig is.

    Reageer
    #3

    Ja mijn huisarts is morgen helaas ook nog dicht, zou dan moeten wachten tot woensdag. Ik hoop echt dat het morgen minder of weer over is en dat het een wondje was door die chips.
    Maar is afwachten tot woensdag erg of wat kan gebeuren als je keelontsteking samen met schildklierontsteking hebt? Mn schildklierontsteking is zeer waarschijnlijk chronisch dus Hashimoto zagen ze op de echo en mijn TSH is ook al 7 jaar verhoogd rond de 6. Maar kreeg afgelopen maand pas een echo en dus diagnose. Ik slik sinds november maar 25mcg euthyrox in afwachting van mijn eerste afspraak bij de endocrinoloog volgende week.De 25mcg heeft er niet voor gezorgd dat mijn TSH daalde vandaar de echo.

    Reageer
    #4

    Je zou even de huisartsenpost om advies kunnen bellen.
    Daar kan men je vragen beter beantwoorden en ook beoordelen of je eerder gezien zou moeten worden dan woensdag.

    Reageer
    #5

    Ben bij huisarts geweest en was een bacteriele amandelontsteking. Hij zag dat beide amandelen gezwollen waren met witte puntjes en ook al mn lymfeklieren in mn hals waren verdikt.
    Heb peneciline kuur van 7 dagen om een abces te voorkomen en de amandelontsteking te verhelpen.

    Reageer
Reageer op: Keelpijn aan rechterkant


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief