Irritatie

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al sinds 2019 een klein suisje in mijn oren, Dit begon nadat ik een oorsmeer prop had in beide oren en die dus dichtklapten. Ik moest een tijdje druppelen met olijfolie en eventueel de douchekop er op zetten en heb ook toen gedruppeld met gewoon water. Na het weekend kon ik het laten uitspuiten en daarna heb ik dus een suisje gehad.

  Ik heb al bij de KNO arts een audiologisch onderzoek destijds gehad maar die zei er verder niks over dus die was gewoon goed.

  Wel werd ik doorverwezen naar de dermatoloog omdat ze dachten dat het meer een huid probleem was. Ze zien namelijk elke keer een opvallende cerumen achtig beslag en veel schilfers.

  Bij de dermatoloog hebben ze gekeken en denken ze aan een vorm van eczeem, Aaangezien ik ook een erge vorm op mijn hoofdhuid heb. Ik ben destijds niet trouw geweest met de mediciatie die ik van de dermatoloog had gekregen. Die heeft uiteindelijk ook nog een contact allergie test willen laten doen.

  Dit heb ik toen uiteindelijk niet laten doen.

  Na een paar maanden verdween het suisje wat meer naar de achtergrond maar bleef ik wel steeds snel terug moeten gaan naar de dokter voor het uitspuiten van mijn oren en elke keer kwamen er ook weer schilfers mee.

  De laatste 2 weken is het suisje weer aanwezig en was ook aan de linkerkant mijn oor weer goed vol met een prop en die hebben ze dus uitgespoten maar nog steeds heb ik last.

  Nu ben ik voor iets anders vandaag nog naar de dokterspost geweest en de dokter heeft toen ook gelijk nog in mijn oren gekeken, Hij gaf aan dat mijn gehoorgangen aan beide kanten geirriteerd zijn. Dat er ook weer schilfers te zien waren. Kan deze irritatie dit veroorzaken?

  Ik was eerst heel bang voor me gehoor aangezien ik laatst redelijk hard muziek had geluisterd via mijn soundbar. De mensen om me heen zeiden ook al dat als je echt gehoorbeschadiging zou hebben dan zou je de kleinste geluiden al niet meer horen. Zoals een vogeltje die fluit.

  Ik hoor nog de vogeltjes geluiden maken en ook hoor ik bijvoorbeeld de hoge geluiden als mijn lamp aangaat die kapot is. Ook dingen zoals de klok horen tikken.

  Reageer
  #2

  De irritatie zal veroorzaakt worden door eczeem, maar dat wist je dus al. En ja dat kan klachten geven. Je zou dus terug kunnen gaan naar de dermatoloog

  Reageer
  #3

  Zou dit ook de suizen kunnen veroorzaken?

  Reageer
  #4

  De dokter zei ook dat het volle gevoel in me oor van de irritatie kan afkomen, Ik heb zelf wel eens foto's gemaakt van de buitenkant van me oor en soms kon je dus op die manier ook de gehoorgang inkijken maar nooit ziet het er normaal uit, Altijd ziet het als drap er uit met dikke schilfers en soms ook wat vochtig lijkt het, Ik hoor soms het ook soppen

  Reageer
  #5

  Ja dat zou kunnen

  Reageer
  #6

  Kan dit ook het iets minder horen verklaren? De eczeem?

  Reageer
  #7

  Ik hoor nog wel bijvoorbeeld vogeltjes maar sommige momenten klinken sommige geluiden iets doffig

  Reageer
  #8

  Ja dat zou kunnen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk af en toe een loopoor ook te hebben, Voel af en toe wat lopen lijkt het en zie op foto's ook een vloeibare substantie aan de begin van me gehoorgang. Kan je van eczeem en/of gehoorgang een loopoor hebben? Zal straks nog eens proberen een foto toe te voegen maar moet het kleiner maken zag ik

  Reageer
  #10

  Ja dat kan en daar moet je dan mee naar de huisarts gaan

  Reageer
  #11

  Ik bedoel dit, Ik hoop dat het nog te zien is op de foto bij de ingang van me gehoorgang lijkt er een heldere substantie er uit te komen

  Bijlagen:
  Reageer
  #12

  Ik kan daar zo helaas ook niets over zeggen. Daar zul je dan toch even mee naar de huisarts moeten gaan

  Reageer
  #13

  Maar het ziet er in iedergeval niet gezond uit?

  Reageer
  #14

  Ik kan er geen antwoord op geven want ik kan niet in je oor kijken

  Reageer
Reageer op: Irritatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief