Ontstoken amandelen of amandelstenen?

 • #1

  Hoi allemaal,

  Ik voel mij sinds gistermorgen wat raar. Pijn aan mijn lichaam, snotterig(dit was ik al sinds ik 3 weken geleden de griep heb gehad), oorpijn, keelpijn en pijn in mijn hals(klieren). Gister avond keek ik in de spiegel en zag ik wat plekken op mijn amandelen. Dus toen dacht ik al: ontstoken amandelen.
  Vandaag zijn mijn klieren in de hals nog pijnlijker en slikken doet pijn. Mijn amandelen zijn alleen niet enorm groot. Wel iets groter dan normaal maar niet extreem.

  Nu was ik aan het denken: hoe weet ik of het ontstoken amandelen of juist amandelstenen zijn? Ik heb nog nooit amandelstenen gehad dus vandaar dat ik geen idee heb.

  Iemand er ervaring mee?

  Reageer
  #2

  Alleen de huisarts zou dat kunnen vaststellen na onderzoek.

  Reageer
  #3

  Als je met een lampje op je amandelen schijnt terwijl je er met je andere vinger op drukt, komen amandelstenen makkelijk los. Je kunt ze daarna uitspugen en je handen wassen. Het zijn propjes die enorm stinken.

  Het is iets dat steeds opnieuw opbouwt als je amandelen wat onregelmatig zijn gevormd. Het leidt zelden tot een ontsteking en is onschuldig. Wel kan het tot een vieze adem leiden en soms een wat verstopt gevoel in de keel (voordat ze loskomen).

  Reageer
Reageer op: Ontstoken amandelen of amandelstenen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief