Strottenhoofd

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik heb sinds een tijdje last van mijn keel en het voel dat er een brok in mijn keel zit waar het strottenhoofd zit. Nu heb ik daar eens gevoeld met mijn vinger en dan voel ik helemaal achterin mijn keel een beweegbaar bobbeltje/flapje onder mijn amandelen en net voor dat klepje.

  Wat kan dit zijn? Ik kan het dus heen en weer bewegen. Ik ben al naar de huisarts geweest. Die kon niet zien waar het zat maar vond het niet verontrustend klinken. Ik ben alsnog niet gerust omdat de huisarts het niet heeft kunnen zien en het maar aan één kant zit. Wat kan dit nou zijn?

  En klopt het dat als het een kwaadaardig gezwel was dat het dan vast zou zitten en niet beweegbaar zou zijn? Het heeft de grote van een erwtje denk ik. Maak me vreselijk ongerust en ben bang voor strottenhoofd kanker.

  Reactie
  #2

  Om te beginnen moet je daar niet aan zitten. En wat je voelt zal toch het strotteklepje zijn of een tongamandel

  Reactie
  #3

  Hallo John,

  Dank u zeer voor uw antwoord. Dat ben ik met u eens dat moet ik ook niet doen. Mijn angst voor kanker is alleen erg sterk op het moment omdat ik het constant voel.

  Ik ben zo bang dat het een tumor is. Maar een tumor zit neem ik aan wel vast en kan niet zo makkelijk heen en weer bewegen misschien?

  Kan het dat zo'n tongamandel eenzijdig groter is? Ik voel aan de andere kant namelijk niks. Alleen dat erwtje linksonder mijn amandel... Snap er niks van.

  Reactie
  #4

  Dat zal ongetwijfeld een tongamandel zijn. Dus geen zorgen over maken

  Reactie
Reageer op: Strottenhoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief