Eeuwige keelpijn/stempijn

  • #1

    Geachte lezers,

    Mijn naam is Gijs en hierbij mijn verhaal.
    Inmiddels langer dan een jaar geleden begonnen mijn stem klachten en pijn in hals. Wat bleek, na bezoek aan de KNO arts dat ik ontstoken stembanden heb. Hiervoor heb ik toen antibiotica gekregen, en na een week opnieuw ter controle bij de Kno. De ontsteking was weg.

    Echter, mijn klachten niet. Ik had nog steeds het gevoel dat er schuurpapier over m’n stem zit/zat tijdens het praten. Dus nog maar een keer naar de KNO, niks te vinden. Inmiddels zijn er scans, echo’s, allergie testen gedaan; niks brengt de oorzaak aan het licht. Er is geen medische verklaring voor mijn hals pijn/stem klachten.

    Heeft iemand hier ervaring mee? Artsen zeggen dat stress hiervan een oorzaak kan zijn, en om eerlijk te zijn heb ik altijd al stress gehad en tijdens de stemband ontsteking ook extreme stress dat het iets ergers was.

    Groetjes,

    Gijs

    Reageer
    #2

    Hoi Gijs,

    Al is dit een ouder bericht. Reageer ik toch even.
    Ik heb dezelfde klachten, al maanden keel en stemklachten. Zo hinderlijk om dat de hele dag te voelen terwijl het leven gewoon doorgaat. Het kost enorm veel energie om het te negeren en tegelijk te ondergaan. Kno heeft twee keer gekeken. De tweede keer ontdekte ze pas dat de stembanden niet meer goed sluiten. Wellicht na de stemband en keel ontsteking ontstaat 6 maanden geleden.
    Ik ga volgende week beginnen met logopedie.
    Hoe is het nu met jou? Is er een oplossing gekomen? Mensen in mijn omgeving bedoelen het goed. Maar stress wordt ook mij aangepraat. Het is niet raar dat je zorgen hebt mbt je gezondheid. Ook ik word daar somber van. Het is een struggle. Hoop dat het inmiddels wat beter met je gaat.

    Reageer
    #3

    Hallo Gijs, vroeg me af hoe het nu met je gaat. Helpt de logopedie je goed? En heb je wat zicht gekregen waar je stemklachten nu vandaan komen?
    Zelf sinds 3 maand stemklachten, hees en nu dit minder wordt, pijn zodra ik 10 min spreek. Mogelijk heeft t zin een orofaciaal fysio ook mee te laten kijken, die kijkt ook naar bv of klachten samen kunnen hangen met kaakklachten. En kijken naar je ademhaling. Het boek 'adembenemend' is ook heel helder met praltische tips ve logopedist. Hoop dat jij inmiddels bent opgeschoten.

    Reageer
Reageer op: Eeuwige keelpijn/stempijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief