Last van amandelen, keel, oor, tong, klieren

 • #1

  Ik heb chronisch last van mijn amandelen, en daarbij ook vaker keel- en oorontsteking. Sinds 2 weken enorme keelpijn, en daarbij last van gezwollen en ontstoken keelamandelen en opgezette lymfeklieren in de hals. Antiobioticakuur van de huisarts gehad die inmiddels klaar is maar weinig heeft geholpen.

  Een week geleden beet ik erg hard op de zijkant van de achterkant van mijn tong, waarna er daar een aft/ witte plek kwam die enorm veel pijn deed, en pijn die ook uitstraalde naar mijn oor. Eerst deed mijn oor alleen pijn bij het bewegen van de tong, daarna constant en heel erg. Daarnaast steeds het gevoel van brok in de keel, neiging tot slikken, wat vervolgens weer pijn deed aan het oor. Weer naar de huisarts geweest die naast de ontstoken keelamandelen ook (buiten)oorontsteking vaststelde.

  Maar de keel- en oorpijn voelt anders dan voorheen bij ontstekingen, en de amandelen zien er ook uit. Normaal gesproken van die witte vlekken, nu een paar witte plekjes maar ook grote rode plekken. Ook heb ik gekke plekken achterin mijn keel. Daarnaast ook meer en meer opgezwollen lymfeklieren dan voorheen.

  Sinds vandaag heb ik echter ook pijn aan de andere zijkant achterkant tong, de kant waar ik niet heb gebeten. Aan beide kanten voelt de tong aan de achterkant vergroot en ligt steeds tegen mijn kiezen aan.

  Toen bedacht ik me dat dat waarschijnlijk de tongamandelen zijn die vergroot zijn. Maar mijn tong doet nu zoveel pijn dat ik nauwelijks meer kan eten. Ik vind het ook raar dat ik daar nu zoveel last van krijg, terwijl ik net antibiotica achter de rug heb. Daarnaast zijn de keel- en oorpijn nauwelijks minder geworden. Ik maak me zorgen, want als ik google op problemen met tongamandelen kom ik meteen bij tong/amandelkanker uit, en bijna alle symptomen komen overeen.

  Moet ik nu voor de derde keer in twee weken een doktersafspraak maken, of afwachten? Ik maak me oprecht zorgen en de pijn wordt ook niet minder.

  Reactie
  #2

  Maak dan een afspraak bij de huisarts en vraag een verwijzing voor de KNO-arts

  Reactie
  #3

  Hoi John, bedankt voor de reactie. Ik ben alleen gisteren nog bij de huisarts geweest en ben bang dat de huisarts zal zeggen alsnog af te wachten. Kan ik dan alsnog om een verwijzing vragen? Zeker nu met de omstandigheden?

  En zou het iets ernstigs kunnen zijn?

  Reactie
  #4

  Als je er gisteren pas bent geweest moet je toch eerst even een paar dagen afwachten. Neem paracetamol tegen de pijn.

  Reactie
  #5

  Ja paracetamol neem ik al een week, maar helpt nauwelijks tegen de oorpijn en tongpijn, alleen tegen de keelpijn. Maar ik wacht het nog maar even af dan, en als het tegen het eind van de week niet beter wordt vraag ik wel om een verwijzing.

  Reactie
  #6

  Nog een vraagje, is het mogelijk dat ik dus ontstoken tongamandelen heb? Nadat ik antibiotica heb gehad tegen ontstoken keelamandelen, die niet echt geholpen heeft. Of zou het iets anders kunnen zijn? Ik kan er namelijk nauwelijks iets over vinden, alleen als men de keelamandelen weg heeft laten halen.

  Reactie
  #7

  Ik denk dat je toch een hardnekkige keelontsteking hebt. En soms kan het tot nog enige dagen na de kuur duren voordat de klachten afnemen

  Reactie
Reageer op: Last van amandelen, keel, oor, tong, klieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief