Terugkerende bacteriën in de luchtwegen

 • #1

  Beste allemaal,

  Ik heb sinds april 2017 meerdere keren luchtwegeninfecties gehad (bacterie geen virus en het zijn niet de amandelen). Het begint bijna altijd met koorts en daarna ontzettend veel pijn en slapeloze nachten gehad. Dit kwam terug in september 2017, meteen naar de huisarts geweest en antibiotica gehad. Mei 2018 kwam het weer terug en ben dus weer meteen naar de huisarts geweest. Deze kon niks voor mij betekenen want ik had alleen koorts en er was verder niks te zien in mijn keel. 2 dagen later kon ik niks meer (drinken, eten, slapen, wakker blijven, praten, slikken alles deed pijn). Alleen diclofenac verlicht de pijn wat. Toen wederom naar de huisarts gegaan waar we erachter kwamen dat mijn CRP waardes niet oke waren en ik kreeg antibiotica. Uiteindelijk was ik al half aan het uitdrogen omdat drinken niet ging. Na zo'n anderhalve dag weinig vocht binnen te hebben gekregen toch weer begonnen met een glas cola en ik kon letterlijk niet meer stoppen met drinken (alleen cola niks anders).

  Vorig jaar april kwam het weer terug + 2 ontstoken ogen erbij. Ik voelde het in januari dit jaar ook weer opkomen maar ben op advies van de huisarts meteen aan de diclofenac gegaan. Dit leek opzich wel te helpen.

  Mijn verdere klachten zijn:
  - Ik heb vrijwel altijd een globusgevoel, meestal krijg ik hiervan ook meer last in de zomer.
  - Eigenlijk het hele jaar door verkouden
  - Mijn stem slaat veel over en heb het gevoel hierdoor vaak te moeten schrapen zodat die weer normaal wordt
  - Ik verslik me snel (door onhandig drinken en ik gok verkeerde ademhaling).
  - Ik kan mijn keel niet openzetten. (ik knijp hem snel dicht, kan bijv. ook geen boeren laten).

  Geen idee of het relevant is: Het laatste puntje merk ik vooral bij mijn hobby zingen. De enige dag gaat het goed en de andere dag moet ik er al snel mee ophouden omdat het voor mijn keel niet goed voelt om lang door te gaan (ook omdat mijn keel te droog is terwijl ik genoeg blijf drinken). Ik let extra goed op dat ik mijn stem niet teveel overuse. Ik bijt de binnenkant van mijn mond en mijn wangen. Ik probeer al langer hiermee te stoppen maar het bijten gaat zo automatisch dat ik het niet snel door heb.

  Zijn er toevallig mensen die hier ervaring mee hebben? Komt het door een te slecht immuunsysteem of is het mogelijk wat anders?

  Groetjes D (een jongvolwassene)

   

  Reactie
Reageer op: Terugkerende bacteriën in de luchtwegen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief