Autofonie na het zetten van buisjes

 • #1

  Een week geleden heb ik buisjes laten plaatsen omdat ik al jaren last had van het dichtklappen van mijn oren bij het landen en datzelfde bij een verkoudheid. Na het aanbrengen van Emla verdovingszalf, had ik gelijk een onderwatergevoel. De kno-arts heeft na 20 minuten de Emla verwijderd, de gehoorgang schoongemaakt en daarna zijn de buisjes geplaatst. Voor het zetten van de buisjes was mijn gehoor verder prima maar na de Emla/het plaatsen van de buisjes hoorde ik plots een heel stuk minder. Klachten: autofonie, onderwatergevoel, drukkend gevoel, als ik wat eet klinkt dat heel naar/hard geluid in mijn hoofd, ik hoor continue pulserend geluid van mijn hart, ik praat nu hard, kan moeilijk gesprekken volgen met meerdere personen.  Na 3 dagen ben ik toch even bij kno-arts geweest en hij kan tot op heden niks voor mij betekenen. Gehoor is wel wat verminderd maar helaas had hij geen gehoortest laten doen vòòr de plaatsing van de buisjes dus hij kan nu niet vergelijken, daar baalt hij van. Over een week mag ik weer terugkomen maar hij zei al gelijk: je mag gerust komen maar ik kan dan verder niks doen. Hij ziet nu verder geen ontsteking, buisjes zien er prima uit, trommelvlies ziet er goed uit. Hij vertelde wel dat sommige mensen een doppengevoel hebben maar dat zou nu over moeten zijn. Is dat zo? of zijn er mensen die toch langer dit gevoel van autofonie hebben gehad en bij wie het toch overging? En kan het zijn dat het buisje het pulserende geluid van mijn hartslag versterkt?

  Reactie
  #2

  Het zou kunnen dat je de hartslag iets intensiever hoort

  Reactie
  #3

  @John, dank voor je reactie.

  Is jou bekend dat mensen minder horen (onderwatergevoel/autofonie hebben) na het plaatsen van buisjes? En hoe lang staat daar gemiddeld voor?

  Reactie
  #4

  Het komt inderdaad vaker voor. Ik kan je niet zeggen hoe lang het kan aanhouden. Dat is toch voor iedereen verschillend

  Reactie
  #5

  Dit heb ik ook gehad. Het gaat weg hoor. Het is eng maar gewoon even geduld 🙂

  Reactie
  #6

  @anoniem, dat geeft weer wat hoop. Hoe lang duurde het bij jou?

  Reactie
  #7

  4-5 weken dacht ik. Dat is nu weg en het lijkt ook alsof je niet alle geluiden ontvangt. Maar dat is helaas zo tot dat de buis erin zit. Ik heb enorm last van oorsuizen. Jij ook?

  Reactie
  #8

  wat bedoel je met: dat is helaas zo tot de buis erin zit? Zit(ten) er bij jou dan nog geen buisjes in?

  Ik heb het gekregen sinds de buisjes er inzitten (nu bijna 2 wkn geleden). Wat betreft oorsuizen met buisjes, ik werd er in het begin knots crazy van, nu begint het wat af te nemen en met oorsuizen bedoel ik dan meer een pulserende hartslag die je keihard hoort. Dat gaat nu wel wat beter...

   

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Autofonie na het zetten van buisjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief