Vaak ziek

 • #1

  Als de verkoudheidsvirussen de kop opsteken dan is de garantie er dat ik hem vroeg of laat ook oppak. Vroeger werkte ik met een verkoudheid wel door maar hoe ouder ik word hoe heftiger het lijkt uit te pakken. Tegenwoordig lig ik 1,5 week plat. Probleem is: dat is ook zo’n 3x per jaar. Ik ben dan écht ziek ziek, en probeer dan vanuit huis thuis te werken waar kan maar dat lukt niet de hele dag. Ik ben 2 weken geleden 1,5 week ziek thuis geweest. Nu begint er zich weer iets te ontwikkelen. Keelpijn, neus verstopt, verhoging, zware ogen enz. Ik eet gevarieerd, vermijd zieke mensen, zorg voor goede hygiëne enz. Ik heb bij diverse bazen te horen gekregen “wel vaak ziek te zijn”. Ik ben het daar roerend mee eens, maar ben toch altijd bang dat het ten koste van mijn baan/geloofwaardigheid gaat. Om tips te vinden heb ik op Google gezocht op: “vaak ziekmelding op werk”. Ik wil uitval namelijk voorkomen. Het enige dat je terugleest zijn verklaringen van wantrouwen gericht aan de werkgever: ga gesprekken aan enz.

  Iemand tips wat ik kan doen om zo vaak ziek zijn te voorkomen? Het is voor mezelf ook irritant omdat ik er ook leuke dingen door moet missen.

  Reactie
  #2

  Zorg dat je afweersysteem optimaal is. Neem op tijd en voldoende rust, eet dagelijks vers fruit en groenten, drink voldoende water. Neem eventueel een multivitamine supplement

  Reactie
Reageer op: Vaak ziek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief