Oorzaak en preventie ooronstekingen omw werken in cleanroom

 • #1

  Beste,

  Tijdens mijn job moet ik een cleanroom pak dragen dat ontworpen is om alle contaminatie/partikels binnen te houden (zie toegevoegde foto voor een voorbeeld). Gedurende 3 dagen werken we shiften van ongeveer 13u. Nu heb ik bij mezelf en andere collega's gemerkt dat er meerdere klachten vertonen over overvloedig oorsmeer, verstopte, pijnlijke, ontstoken oren. Er is ook al eens een dokter geraadpleegd die bevestigd dat dat komt door de werkomstandigheden. Bij deze had ik graag geinformeerd of er preventive maatregelen zijn die dit kunnen vermijden? En hoe komt het dan precies dat het zoveel voorkomt? Zweet, vuile adem die in het pak blijft, vochtigheid? (sidenote: voor de job reizen we ook veel, zitten we vaak in grote drukke (vervuilde) steden, indien dat ook kan bijdragen.)

  Alvast bedankt voor een antwoord.

  Groetjes,

  SD

  Reactie
  #2

  Het vochtigheidsklimaat in het pak en de werkomgeving zal de hoofdoorzaak zijn. Het pak ventileert niet (voldoende).

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je snelle antwoord. Heb je nog tips om dit te voorkomen? Zouden oordopjes werken? Een muts dragen dat vocht kan absorberen? Oordruppels? 

  Groetjes

  Reactie
  #4

  Oordopjes kunnen hetzelfde probleem veroorzaken als ze lang gedragen worden. Ook dat gaat broeien in het oor. Regelmatig ventileren met het kapje af...of pakken die beter ventileren

  Reactie
Reageer op: Oorzaak en preventie ooronstekingen omw werken in cleanroom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief