Eten vast in (gat?) keel na verwijderen amandelen

 • #1

  Ik heb vorige week donderdag mijn keelamandelen laten verwijderen. Ondanks dat de operatie 2x zo lang duurde omdat alles heel diep zat en alles dichtgebrand moest worden door bloedingen valt het herstel mij niet tegen (gelukkig morfine gekregen).

  Desondanks blijf ik last houden van 1 plek. De locaties waar mijn amandelen zaten helen volgens mij goed, maar aan de rechter onderkant kant, helemaal aan de achterkant waar mijn tong vast zit zeg maar, daar zit 1 plek. Dit gaat heel dubbel klinken, maar het lijkt in eerste instantie alsof er iets zit (ik voel het met de achterkant van mijn tong). Net alsof er een grote amandelsteen zit maar dan op een andere plek. Gekijkertijd is dit een plek waar het eten blijft hangen. Doordat deze plek niet meegeneest voor mijn gevoel kan ik nog steeds niet meer dan vloeibaar eten. Als ik een broodje of wat noodles eet moet ik het langs de linkerkant van mijn keel laten glijden en daarna spoelen met water omdat er eten blijft hangen aan de rechter kant. Het voelt alsof er een klein gat zit (voor of achter de plek waar het lijkt alsof er iets zit). Ik moet dan hard mijn best doen met de achterkant van mijn tong om het daar weg te krijgen. Ik moet er steeds langs en “zuigen” met met keel om het weg te krijgen. Ik hoef niet uit te leggen dat dat pijnlijk is.

  Eergisteren heb ik gebeld omdat ik dacht dat het misschien een korstje was dat te vroeg heeft losgelaten en er een gaatje was ontstaan (de tweede dag bleef er een paracetamol hangen). Ik heb niet verteld van het eten dat bleef hangen dat realiseerde ik mij later pas. Ze zei dat het normaal is dat er 1 kant wat gevoeliger is maar ik blijf last houden (pijn in keel en oor & ongemak door gevoel alsof er wat zit plus etensresten). Wanneer ik een ijsje eet of drink blijft het ook voelen alsof het zoutzuur is op die plek trouwens.

  Maandag ga ik gewoon bellen omdat ik wel wil dat ernaar gekeken word. Ik heb geen koorts dus dat is positief, ik voel mij nu alleen ook niet lekker. Ik kan het zelf niet zien omdat het te ver naar achter zit en ik kan er ook niks over op internet vinden. Ik begin mij er nu echt zorgen over te maken omdat ik bang ben dat ik hier de rest van mijn leven last van blijf houden.

  Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Belangrijker nog, of dat dit op te lossen valt? Zo ja, hoe? En stel dat ze er iets aan kunnen doen, zou ik dan voor dat ene plekje weer onder volledige narcose moeten?

  Bedankt voor het lezen van mijn inmiddels lange verhaal en meedenken.

  Groet Mona

  Reactie
  #2

  Beste Mona,

  jij beschrijft echt precies wat mijn klacht blijft de afgelopen dagen waardoor ik niks kan eten.

  mijn operatie was anderhalve week geleden. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het bij jou is afgelopen.

   

   

  Reactie
  #3

  Ik heb precies dezelfde klachten. Bij mij is het nu een week geleden. Het lijkt alsof het nog erger wordt en er steeds eten tussen zit, waardoor het lijk te ontsteken. Hoe is het bij jullie afgelopen?

  Reactie
Reageer op: Eten vast in (gat?) keel na verwijderen amandelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief