Zwelling Teelbal

 • #1

  Geachte,

  Ik heb al paar dagen zwelling op mijn rechter teelbal. Toen kon ik nog stappen, maar nu is het wat erger geworden. Ik ben naar spoed geweest en ze zeiden dat het een infectie was in mijn klieren ofzo. Wat ik wil vragen is, kan da nog ernstiger worden of heeft iemand dit al eens gehad.... ?

  M.v.g. Marko

  Reageer
  #2

  Een ontsteking van de bal of bijbal is ernstig.

  Een ontsteking van de bijbal komt vaak voor bij een prostaatontsteking. Tussen prostaat en bijbal bevindt zich immers de zaadleider, waarin zich behalve zaadcellen ook allerlei voedingsstoffen 'voor onderweg' voor de zaadcellen bevinden. Bacteriën kunnen dan ook vrij gemakkelijk van de prostaat in de bijbal terechtkomen. Een bijbal-ontsteking is erg pijnlijk en kan tot koorts leiden. Een gevolg kan zijn dat er littekens en verstoppingen in de bijbal ontstaan, die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. Ook kan als gevolg van de ontsteking een cyste, een met vocht gevulde holte, in de bijbal ontstaan (een spermatocele), die, als-ie groter wordt klachten kan geven. In principe kunnen allerlei bacteriën een rol spelen bij dergelijke ontstekingen; ook geslachtsziekten, zoals gonorroe ('druiper') kan soms zeer heftig verlopende onstekingen van de bijbal geven.

  Een infectie van de testikel is relatief zeldzaam, hoewel het op jongere leeftijd vaker voorkomt. Meestal lijdt een infectie helaas op korte termijn tot ernstige schade, hoewel tijdig ingrijpen met antibiotica soms kan helpen bij een infectie met bacteriën. Dergelijke infecties kunnen echter nog wel eens door een virus worden veroorzaakt, en daartegen zijn antibiotica machteloos (zie ook de 'bof' hierboven).

  Reageer
Reageer op: Zwelling Teelbal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief