Lage PSA waarde

  • #1

    Ik ben 53 jaar en tijdens een jaarlijks algemeen bloedonderzoek had de huisarts ook de PSA waarde eens aangeduid om te laten controleren omdat ik 50+ ben.
    De PSA waarde was 0,42.
    Ik had eens ooit ergens gelezen dat je bij die leeftijd en een lage PSA waarde, je dan de eerst komende jaren geen zorgen hoefde te maken.
    Want de kans dat er dan iets mis zou zijn is heel erg klein zijn.
    Klopt dit?

    Reageer
    #2

    Ja maar toch beter om dat jaarlijks even te controleren

    Reageer
    #3

    Ik heb dezelfde leeftijd en normaal zal je arts bij het jaarlijks bloedonderzoek ook telkens deze waarde laten nakijken. Dus best doen. Ik ging gisteren op consult bij specialist (wegens milde klachten) die ondans mijn lage PSA waarde in mijn bloed in februari dit jaar, toch vaststelde dat er een licht vergrote prostaat is (niets ernstigs, maar toch jaarlijks op te volgen). Hij deelde mee dat de pSA waarde niets zegt over de grootte van de prostaat. Dus ik zou ook zeker jaarlijks mijn bloed onderzoek laten doen o.m. naar de PSA waarde.

    Reageer
    #4

    In Juli 2021 was mijn PSA waarde 0,42, ik was toen 51 jaar.
    Nu in juni 2024 is mijn PSA waarde opnieuw gecontroleerd en was deze 0,53
    Dus een lichte normale stijging op 3 jaar tijd.

    Reageer
Reageer op: Lage PSA waarde


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief