Al lange tijd last van voelbare klieren

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 21 jaar en heb al lange tijd last van voelbare klieren. Ik ontdekte er 2 jaar geleden één in mijn nek en ben daar toen ook voor naar de dokter geweest. Er is toen een echo gemaakt en daar kwam uit dat het gewoon een onschuldige lymfeklier is die wat meer aan het oppervlak ligt. Een jaar later ontdekte ik er nog een in mijn hals en een aantal in mijn rechter lies. In mijn lies voel ik één grotere onderhuidse 'knobbel' en twee kleinere knobbeltjes daaromheen. Hier ben ik wederom voor naar de dokter geweest, die ook heeft gevoeld maar zei dat het weer niks is om me zorgen over te maken. Ook gaf de dokter aan dat ik sommige lymfeklieren wat beter kan voelen doordat ik slank ben. Nu is mijn vraag: is het normaal dat ik deze klieren al ruim 2 jaar kan voelen zitten? Ze voelen als onderhuidse knobbeltjes en doen geen pijn (soms zit ik er te veel aan en dan voel ik wel een lichte zeurderige pijn).
    Alvast bedankt voor het antwoord!

    Reageer
    #2

    Bij slanke mensen zijn lymfeklieren inderdaad beter te voelen. Dat is op zich volstrekt normaal.
    Wat je dus niet moet moet doen is er te veel aan zitten. Dat kan niet alleen een zeurderig gevoel geven maar ook een irritatie van de klier.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie! Het is dus ook normaal dat die klier in mijn lies iets groter is dan de andere? Ik hou mijn klieren overigens wel af en toe in de gaten en ze worden niet groter, maar blijven hetzelfde.

    Reageer
    #4

    ook dat is heel normaal. Ze zijn niet allemaal even groot.

    Reageer
    #5

    Zolang ze niet groeien en je verder geen symptomen hebt (nachtzweten, jeuk, afvallen etc.) zou ik me weinig zorgen maken. Bij lymfeklieren geldt over het algemeen dat ze pas verder onderzocht moeten worden als ze groeien en als ze groter zijn dan 1,5 à 2 cm (dit verschilt). Gewoon goed in de gaten houden.

    Reageer
Reageer op: Al lange tijd last van voelbare klieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief