Wat heb Ik?

  • #1

    Hallo,

    Graag wil ik mijn verhaal delen.
    Het begon 3 maanden geleden.ik kreeg griep en lag met koorts in bed.
    Na een aantal dagen werd de koorts minder, maar temperatuur zat elke dag nog wel rond de 38c. Op een gegeven moment ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik ziek bleef en heel erg trilde bij inspanning. Nadat ik voor de 2e keer terugkwam hebben ze bloedgeprikt. Het bleek dat mijn ontstekingswaarden ligt verhoogd waren. Er moet een ontsteking geweest zijn die bijna weg was. Uiteindelijk antibiotica gekregen. Het trillen is gestopt. De rest van mijn klachten bleven helaas. Elke dag een verhoogde temperatuur (voornamelijk bij lichte inspanning als bijv afwassen), erg moe, duizelig, zwak.
    2 weken later ben ik weer terug gegaan en hebben ze opnieuw bloed geprikt. Mijn b12 bleek te laag en mijn witte bloedcellen verhoogd. Omdat ik al een week of 5/6 ziek was ben ik doogestuurd naar de internist. Daar opnieuw bloed en urine onderzoek gehad. Inmiddels had ik steeds periodes met jeuk en zweette ik heel snel en had het nachts bloedheet. Ze vroeg naar opgezette klieren. Er zat er 1 al best lang in mijn nek. Maar daar heb ik eerlijk gezegd nooit aandacht aan besteed. Verder voelde ze nergens opgezette klieren. In de weken erna kwam er een opgezette klier in mijn lies en onder mijn oksel bij.
    Tijdens mijn vervolgafspraak bij de internist bleek dat mijn ontstekingswaarden en witte bloedcellen nog steeds ligt verhoogd waren en dat er sporen van bloed in mijn urine gevonden waren. Ik vertelde over mijn klieren, de internist heeft eraan gevoeld en ik moest echo's/ puncties laten maken. Op de echo's waren 1 klier in mijn nek, 1 onder mijn oksel en 3 in mijn lies te zien. Volgens de radioloog zijn de klieren groot. De korte Assen zijn echter allemaal onder de 1cm. 1 van de radiologen zei dat ze geen punctie doen. Als de internist ahv bloeduitslagen alsnog een punctie wilt laten doen moet ik terugkomen.
    Ze hebben ook een echo gemaakt van mijn organen. Daar zijn gelukkig geen klieren aangetroffen. Ik moest ook opnieuw bloed en urine onderzoek laten doen.
    Ik krijg de uitslagen aan het einde van deze maand.
    Inmiddels heb ik al 3 maanden koorts/ verhoging. Ik heb geprobeerd om gedeeltelijk te werken. Maar zit inmiddels weer 100% in de ziektewet. Ben bij alles uitgeput en duizelig. Heb nog steeds bijna dagelijks last van jeuk en erg zweten. En heb ook last van mijn buik.
    Ik vraag me nu af of het feit dat de korte Assen van mijn klieren onder de 1 cm zijn uitsluit of het niet toch iets ernstigers kan zijn en dat ik me geen zorgen hoef te maken.
    Als iemand een idee heeft over wat het eventueel zou kunnen zijn hoor ik het graag! Lyme, pfeiffer, cmv en sarcoidose zijn inmiddels uitgesloten .

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. het zal toch van de bloeduitslagen afhangen. aan de hand daarvan zal er een plan genaakt moeten worden om achter de oorzaak te komen. Ik vind wel dat je erg lang moet wachten op de bloeduitslagen. Ik neem aan dat het komt omdat je dan pas een afspraak met de internist hebt. Je huisarts krijgt de uitslagen doorgaans eerder, of kan die opvragen...

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie!! De wachttijden zijn momenteel erg lang bij de internist helaas (feestdagen?) Dus duurt zeker lang voordat ik alle uitslagen krijg.

    Mijn huisarts is tijdelijk afwezig en ik heb dan ook al 3 verschillende, onbekende vervangers gehad en assistente(s) die het niet helemaal begrijpen. (Niet allemaal hoor). Ik weet dus niet of het momenteel handig is om daar naartoe te gaan. Maar het is zeker iets om over na te denken. Dus dankjewel voor de tip!

    En het is zeker lastig om te weten waar bepaalde klachten vandaan komen helaas.

    Reageer
Reageer op: Wat heb Ik?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief