Bang voor lonkanker

  • #1

    Beste,

    De afgelopen vier maanden ben ik op reis geweest. Tijdens de reis kreeg ik ineens last van een overslaand hart (extra slaand eigenlijk..). Ik ben daar naar de dokter geweest en die zij dat het ongevaarlijk was. De laatste week van die reis kreeg ik ineens wat last van (heel af en toe) pijn op mijn borst, maar ook op mijn buik en rug. Ik weet van mezelf dat ik nogal snel bang ben dat er iets ergs met me aan de hand is, een beetje hypochonder dus... Ik kon het echter niet loslaten. Nu, bijna een week later heb ik last van een lichte kriebelhoest (en nog steeds wat pijn rond mijn borst). Mijn hart slaat echter niet meer over.

    Toch ben ik meteen na terugkomst (een dag later) naar de dokter geweest. Deze heb ik mijn verhaal uitgelegd (toen was echter het hoesten bijna nog niet aan de orde). De dokter ook eerlijk uitgelegd dat ik me snel druk maak en ook al aan longkanker heb zitten denken.

    De dokter heeft een ECG gemaakt van mijn hart en dat was perfect; hartslag van 73 en gewoon regelmatig. Ook heeft ze naar mijn hart én longen geluisterd. Dit was ook helemaal in orde. Ik heb nog eens nagevraagd of de longen inderdaad goed klonken (piekeraar als ik ben...) en de dokter bevestigde dit. Op verzoek van mij toch even bloed laten prikken vanochtend (gewoon op algemene waarden).

    Gisteravond heb ik overigens voor het eerst weer gesport (vrij intensief) en het viel me erg mee qua conditie.

    Op dit moment denk ik er echt alleen maar aan en heb ik een vervelende kriebelhoest. Toen ik net begon te hoesten ging ik eens overdreven hard doorhoesten en toen leek ik bloed op te hoesten. Even later weer niet, maar ik weet bijna zeker dat ik wat bloed zag.

    Ik maak mezelf nu echt helemaal gek en ben bang dat ik longkanker heb, ook al zei de dokter dus dat de longen goed klonken en ze absoluut niet dacht dat ik het zou kunnen hebben. Maar omdat ik eergisteren bij de dokter nog niet zo hoefde te hoesten ben ik bang dat het logisch is dat ze niks heeft gehoord. Nu misschien wel? Ik ga de uitslag van het bloedonderzoek sowieso wel even afwachten, maar nogmaals ik maak me echt zorgen.

    Ik ben benieuwd of dit terecht is. Ter aanvulling; ik rook niet (wel af en toe eens een jointje gerookt)en ben net 24 geworden.

    Alvast bedankt en sorry voor het lange verhaal!

    Reageer
    #2

    [quote]Toen ik net begon te hoesten ging ik eens [b]overdreven hard doorhoesten[/b] en toen leek ik bloed op te hoesten[/quote] Niet zo vreemd natuurlijk dat je dan een beetje bloed in dat slijm kunt zien. Best mogelijk dat je een klein bloedvaatje in je keel kapot gehoest hebt.

    Reageer
    #3

    Hoi, je klinkt inderdaad wel als een hypochonder. En niet een beetje. Ikzelf heb longkanker gehad maar heb het gelukkig overleefd. Had heel andere klachten dan een kriebelhoestje. Volgens mij ben je aan de jonge kant voor deze ziekte. En je rookt ook niet. Probeer te genieten van het leven zou ik zeggen en probeer je geen zorgen te maken om dingen die er niet zijn. Sterkte ermee.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie! Hij helpt me te kunnen relativeren!

    Reageer
    #5

    Mijn bloedonderzoek is binnen; alles was goed. Ze hebben gecheckt op suiker, ontstekingen (bezinking), bloedarmoede en schildklier. De waarden waren dus goed. Ik heb nog steeds af en toe last van mijn borst en nu ook rug, maar het lijken me toch spieren te zijn. Heb nu wel een verkoudheid te pakken, misschien dat deze erin geslopen is en eerst andere klachten veroorzaakte...

    Ik weet van mezelf dat ik psychisch mijn fysiek kan beïnvloeden en ik heb sterk het vermoeden dat dit nu ook weer het geval is. Het is namelijk zo dat ik toch nog af en toe bang ben en denk (soms zelf zeker denk te weten) dat er wat ernstigs aan de hand is. Blijft het zo, dan ga ik zeker contact opnemen met een psycholoog.

    Ik vind het echt heel erg dat ik zo denk, vooral omdat ik toch echt gezond blijk te zijn. Ik voel me dan nogal een aansteller als ik denk aan mensen die echt midden in een ernstige ziekte zitten. Bedankt voor jullie reacties in ieder geval!

    Reageer
    #6

    Zou ik mogen vragen welke klachten u precies had en welke leeftijd u bent. (Graag zo precies mogelijk, ik ben ook bang hiervoor en zou het ook fijn vinden als ik de precieze klachten weet van iemand die het echt weet)

    Reageer
    #7

    hoi,

    ik snap je angst volkomen! ik ben ook iemand die heel snel bang is voor dingen en het eerste wat ik dan denk: ik heb kanker.

    ik heb al een hele tijd last van een kriebel in mijn keel en als ik dan ga hoesten een droge hoest (klinkt als een zeehond) ben er al een keer voor bij de dokter geweest en die zei toen dat het niks was maar ik heb het zeker wel een halfjaar en ik maak me toch zorgen..

    het is alleen kriebel met de zeehondenhoest en soms als ik erg hard hoest dan voel ik dat wel een beetje in mijn longen maar ik denk dat, dat normaal is.

    aangezien mijn angst ga ik denk ik toch maar weer even naar de dokter.

    Reageer
Reageer op: Bang voor lonkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief