Leukocytose

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb al maanden lang last van vermoeidheid. Ongeveer 6 weken geleden ben ik hiervoor naar de huisarts geweest en ik heb gevraagd om een bloedtest. De uitslag van deze test was dat mijn lymfocyten en neutrofiele granulocyten wat verhoogd waren. (Waardes tussen 12 en 15) Niks om me zorgen over te maken zei mijn dokter. Volgens haar leek deze verhoging op een lichte verkoudheid, ontsteking of infectie. Ze heeft me gevraagd 2 weken later weer bloed te prikken. Deze keer waren de waardes nog steeds verhoogd en ik werd uitgenodigd voor het spreekuur bij de huisarts. Volgens haar waren de verhoogde witte bloedcellen de cellen die strijden tegen een bacteriële infectie of ontsteking, maar in dit geval had ik me ziek moeten voelen en dit was bij mij niet zo. Mijn huisarts was nog steeds niet ongerust aangezien mijn rode bloedcellen en bloedplaatjes gewoon op peil zaten. Mijn arts stelde voor dat ik 4 weken later weer bloed ga prikken, wat over 1,5 week zal zijn. In de afgelopen weken na mijn laatste huisartsenbezoek ben ik me grieperig en misselijk gaan voelen en dit gaat maar niet over. Ik heb blauwe plekken op mijn benen en armen gekregen en ik merk dat ik snel wondjes krijg die lastig helen. Na de uitslagen van de eerste test ben ik al gaan Googlen en ik vond de vreselijkste dingen. Bovenaan elke pagina stond in grote letters leukemie. Toen ik afgelopen woensdag een bloedneus kreeg schrok ik dus behoorlijk. Over ongeveer 1,5 week moet ik weer bloedprikkenf. Tot die tijd zou ik graag wat meer willen weten zodat ik me wat minder druk kan gaan maken. Is er iemand die weet waar ik last van zou kunnen hebben?
    Groetjes.

    Reageer
    #2

    Is je bloed ook al gecontroleerd op de ziekte van Pfeiffer?

    Reageer
    #3

    Ja, zelf dacht ik ook dat dit het misschien zou kunnen zijn, maar volgend de dokter is er geen spoor van Pfeiffer te zien.

    Reageer
    #4

    Ook niet het Cytamegalovirus?

    Reageer
    #5

    Volgens mijn huisarts was er geen sprake van een ernstige ziekte maar leek de verhoging op een lichte ontsteking of infectie. Nogmaals mijn lymfocyten en neutrofiele granulocyten waren verhoogd. De reden dat ik me zorgen maak is dat ik er in de afgelopen weken wat klachten bij heb gekregen waaronder wat blauwe plekken en een bloedneus.

    Reageer
    #6

    Het zijn op zich wat vage klachten... Blauwe plekken heeft iedereen wel eens en dat geldt ook voor een bloedneus..

    Reageer
    #7

    De arts zei dat ze zich geen zorgen maakte omdat ik geen klachten had en verder in mijn bloed niks raars te zien was. Bij mijn laatste afspraak had ik nergens last van, maar nu is dat veranderd. Ik ben best ziek geweest (nu gaat het wel weer wat beter) veel keelpijn en nog wat vage maar vervelende klachten. Ik vroeg me dus af of het mogelijk was dat er in deze tijd wat veranderd is in de samenstelling van mijn bloed waardoor dit zou kunnen komen. Ik denk dat ik het gewoon volgende week ga vragen dankjewel voor de hulp.

    Reageer
    #8

    Ik denk dat je nu toch gewoon een virus hebt opgelopen, zoals het verkoudheidsvirus

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Leukocytose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief