efudix

 • #1

  morgen ga ik beginnen met efudix, maar ik kan de plekjes op mijn gezicht niet goed zien.is het voelbaar?(het is in maart voorgeschreven en de dermatoloog had nogal haast!) dag-nachtcreme zijn verboden ? hoelang na het stoppen mag dit weer?

  Reageer
  #2

  ik zou morgen ( 19 sept.) óók beginnen met efudix-kuur ivm actinische keratosen; ben naar het ziekenhuis geweest, en daar werd me Efudixcrème voorgeschreven; werd naar huis gestuurd met folders, en dat was het ! Achteraf ben ik me gaan verdiepen in deze behandeling, en krijg steeds meer vragen, bv: had er niet eerst moeten worden getest of ik ( waarschijnlijk ! ) allergisch ben voor stoffen in Efudix??? Zelfs met gewone dag en nachtcrème's heb ik bij sommige merken direct last van mijn ogen, die gaan branden, steken, tranen, en als ik het er niet afhaal, steeds slechter zien, omdat mijn ogen voorrood worden!ook las ik dat je het NIET mag gebruiken tijdens je zwangerschap; nu hoef IK me daar niet meer druk over te maken, maar vraag me wèl af, wat er dan voor troep in zit, die zelfs schade zou kunnen aanrichten IN je lijf ( mogelijk het ongeboren kindje?!) Is de kans, dat actinische keratosen inderdaad huidkanker worden, erg groot, of is er slechts de mogelijkhied dàt.......????
  Ik vraag me af, of het middel niet erger dan de kwaal is ???? In ieder geval leef ik in grote onzekerheid, slaap slecht, en weet niet wat ik moet doen; eigenlijk heb ik mijn hele leven ieder evt.medicijn geweigerd, omdat ik ervan uitging dat een gezond lichaam zich zelf geneest, en dat is ook altijd goed gegaan, daarom is dit een GROOT dilemma voor me !!!!! De plekjes op mijn gezicht zijn vervelend, maar met een klein beetje camouflage crème zie je bijna NIETS, zeker een buitenstaander niet, het is dus heel onzeker om je in dit avontuur te storten, wanneer je niet zeker weet of het ècht nodig is en of het verstandig is................wie geeft me raad??????? Alvast hartstikke bedankt !

  Reageer
  #3

  correctie : mogelijkheid

  Reageer
Reageer op: efudix
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief