Bloed in ontlasting

  • #1

    Hoi, ik heb al 4 maanden last van (vrij veel) bloed in mijn stoelgang. Ook heb ik soms last van bloed in mijn ondergoed. (ben een man, dus het is geen menstruatiebloed of dergelijke) Voor de rest heb ik geen klachten. Alleen soms wat lichte buikpijn. Ik ben hiermee naar de huisarts geweest en die wees me door naar het ziekenhuis.

    Ze hebben een onderzoek gedaan waarbij ze met een camera door heel mijn darmen zijn gegaan. De uitslag was goed, er was niets te zien. Wel zagen ze op een foto dat ik gezwollen lymfeklieren in mijn buik had.

    Hierna ben ik naar huis gestuurd. Ik moet alleen teruggaan als ik last krijg van koorts of veel afval.

    Ik maak me toch ernstige zorgen. Kan dit kanker zijn? Of iets anders ernstig? Ik verlies toch redelijk wat bloed, en dit al maanden lang... De dokters vinden geen verklaring. Wat kan dit in hemelsnaam zijn???

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen zo.
    Het zal ergens vandaan moeten komen.
    Heb je er bij iedere stoelgang last van?

    Reageer
    #3

    Neen, soms is er 10 dagen lang geen enkel (zichtbaar) spoor van bloed en heb ik ook geen buikpijn. Soms is het een dag of twee en dan weer enkele dagen niet, en soms is het ook enkele dagen aan een stuk door.

    Het moet inderdaad ergens van komen. Maar ze zijn heel mijn darmen doorgegaan met een camera tijdens het onderzoek en ze hebben niets gezien. Waar zou dit bloed dan van kunnen komen? Het bloed zit tussen de ontlasting door, maar is nog vrij rood & helder.

    Reageer
    #4

    Het zou eventueel een inwendige aambei kunnen zijn. Die worden als ze "leeg" zijn nog wel eens met een coloscopie over het hoofd gezien. Die zitten dan meestal op de eerste 2-3 cm van het rectum. Als ze de camera naar binnen brengen zijn ze er dan al voorbij.

    Reageer
    #5

    Maar zou een 'lege' aambei dan niet moeten stoppen met bloeden?

    Bovendien zei de dokter dat als het bloed in de stoelgang verwikkeld zit, het bloed van ergens dieper in de darmen moet komen. Dus dan is een aambei toch uitgesloten aangezien die vlak aan de anus zit? Of zie ik dit verkeerd? Ik heb hier geen enkele kennis over...

    Heb je nog mogelijke verklaringen? Ik zoek me rot op het internet, maar vind geen enkele verklaring. Kanker zouden ze al moeten gezien hebben op de coloscopie, juist?

    Reageer
    #6

    Kanker is niet zo voor de hand liggend.
    Een "lege" aambei bloedt niet. Maar kan zich wel opnieuw vullen met bloed.
    [quote]bloed in de stoelgang verwikkeld zit[/quote] dat is nu juist het punt.
    Wat is: in de stoelgang verwikkeld? Als het met het blote oog zichtbaar helder rood bloed is, zit het op de ontlasting.
    Om bloed dat in de stoelgang zit verwikkeld goed te kunnen zien zou je dan ontlasting uit elkaar moeten halen. Als het dieper vanuit de darm zou komen, moet er een zweer of ontsteking aanwezig zijn. Die had dan gezien moeten worden met de coloscopie..

    Maak de volgende keer een foto een foto en stuur me die...

    Reageer
    #7

    Mag ik je vragen waarom kanker niet voor de hand liggend is?

    En het water kleurt helderrood, maar er zit ook slijm met bloed op mijn stoelgang. En dit slijm en bloed zit dan 'in' mijn stoelgang. Dus de 'bron' van het slijm/bloed komt precies van binnenuit de stoelgang. Ook als ik mijn poep afveeg, zit er bloed op het papier.

    De dokters hebben ook al eens met hun vingers in mijn anus gevoeld, zouden ze die aambei dan moeten gevoeld hebben?

    Bedankt voor je reacties.

    Reageer
    #8

    Kanker in je darmen zou toch zijn opgemerkt met de coloscopie. Zeker als een eventuele tumor bloedingen zou geven.

    [quote]maar er zit ook slijm met bloed op mijn stoelgang. En dit slijm en bloed zit dan 'in' mijn stoelgang. Dus de 'bron' van het slijm/bloed komt precies van binnenuit de stoelgang.[/quote]
    Als er bloed en slijm op je ontlasting zit, zit het niet "in" je ontlasting. Het bloed komt dan waarschijnlijk van de darmwand en zo op je ontlasting. Zo komt dan ook het bloed op het papier terecht.
    Als een aambei is leeg gelopen, hoef je die bij een rectale touche niet perse te voelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ok, dit stelt me wel wat gerust.
    Ik zal een foto doorsturen als het weer van dat is.

    Ik weet ook wel dat je geen 100% zekere juiste diagnose kan geven, maar jij zou dus gokken op zo'n 'lege' aambei?

    De enige informatie dat ik nog kan geven is dat ik soms wat licht verstopt ben. Het kan soms 2-3 dagen duren. Verder probeer ik er wel op te letten dat ik genoeg vezels binnenkrijg en genoeg water drink. Dit helpt wel een beetje.

    Reageer
    #10

    En kanker op een andere plaats zou ook niet kunnen?

    Reageer
    #11

    Nou ja geen lege aambei....
    Ze is leeg als er bloed mee komt. Ze zal zich daarna weer vullen om de volgende keer weer leeg gedrukt te worden.
    Ik ben geneigd om aan een aambei te denken. De verstopping past daar dan wel bij. De aambei vult zich in de regel wanneer je iets harder moet drukken. De ontlasting die er dan langs komt zorgt dan weer voor een bloeding

    Reageer
    #12

    Bedankt.

    Nog een laatste vraag:
    Moest jij mij zijn, zou je er dan nog op aandringen voor extra onderzoek te laten doen?

    Ik voel me dus voor de rest niet slecht, misschien wat vermoeidheid, maar dat kan evengoed aan iets anders liggen. Het is gewoon vrij veel bloed dat al een lange tijd (4maand) in de stoelgang zit.

    Reageer
    #13

    Ik zou er wel specifiek naar laten kijken. Het is natuurlijk wel hinderlijk.

    Reageer
    #14

    Hartelijk dank!

    Reageer
    #15

    hou je ons op de hoogte ? Ik heb net hetzelfde

    Reageer
Reageer op: Bloed in ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief