Opgezwollen klier en jeuk over hele lichaam

  • #1

    Hoi allemaal,

    Vorige week woensdag bij de huisarts geweest, omdat ik een bult in mijn nek voelde. Dit bleek een opgezette lymfeklier te zijn. De huisarts heeft me doorgestuurd voor een echo, omdat ik mij ongerust maakte. Zelf maakte hij zich niet echt zorgen erom. Wel gek dat ik op dit moment niet verkouden etc. ben. Wel heb ik een onrustige hoofdhuid, wat wellicht een oorzaak voor de opgezwollen lymfe klier kan zijn.

    Afgelopen vrijdag echo gehad van de hals en hier waren geen gekke dingen uitgekomen. Alles ziet er goed uit.

    Nu heb ik alleen sinds woensdag (sinds ik dus bij de huisarts geweest ben), ontzettende jeuk over mijn hele lichaam. Ik was zo nerveus voor de echo toen ik weg ging bij de huisarts, dat ik enorm veel spanning kreeg. Toen begon diezelfde avond ook de jeuk. Heb allergietablet genomen en vette zalf gesmeerd, maar dat helpt niet echt. Vorig jaar had ik ook rond dezelfde tijd van het jaar een tijdje flinke jeuk over hele lichaam. Vandaar toen die zelf gekregen. Dat is uiteindelijk vanzelf (dus niet door de zalf) overgegaan.

    Gezien mijn hypochondrie google ik erg veel en maak ik me altijd zorgen on mijn lichaam. Als ik zoek op opgezwollen lymfeklier en jeuk, kom ik terecht bij hodgekin. Zal ik terug gaan naar de huisarts? Of hadden ze dan op de echo al iets moeten zien?

    Reageer
    #2

    Google is een slechte raadgever en zeer selectief in wat hij je voorschotelt......
    Als ik google op "angst voor ernstige ziekte en jeuk", dan krijg ik geen Hodgkin als uitslag, jeuk door stress.
    Wat ook past bij het feit dat zalf en allergietabletten niet helpen.
    En de oorzaak voor de opgezette klier noem je zelf al: een onrustige hoofdhuid.
    Er is dus geen reden om terug naar de huisarts te gaan

    Reageer
    #3

    Ik heb gelukkig ook geen andere gekke klachten zoals nachtzweten, koorts of afvallen. Wel een angststoornis waarvoor ik op de wachtlijst sta voor een behandeling. Er is altijd wel iets waar ik mij druk om kan maken.

    En ik vond het nu opvallend dat de jeuk begon op het moment dat ik bij de huisarts was geweest en in de stress schoot. Maar ik weet dus niet of je door stress jeuk over je hele lichaam kunt krijgen…

    Reageer
    #4

    Ja,dat kan zeker

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde. Huisarts maakt zich geen zorgen maar ik wel. Jeuk en stekende klieren.

    Reageer
    #6

    Als je dan toch bezorgd blijft moet je teruggaan naar de huisarts en dat bespreken

    Reageer
    #7

    Hoe is het nu met je?

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen klier en jeuk over hele lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief