Lymfeklier zwelling hals rechts

 • #1

  Ik ben 35 jaar en een gezonde dakbedekker.

  Ik ben sinds januari 3x systemisch ziek geweest met koorts, algehele malaise en keelpijn, verkoudskachten. De keelpijn zat dan weer links, dan rechts, dan diffuus, dan straalde het weer uit naar het ene oor en dan weer naar het andere oor. Erg vervelend. Het waren 3 ziekteperioden kort achter elkaar , maar volledig hersteld.

  Tot vorige week donderdag. Weer een episode van enorme keelpijn, dit keer geïsoleerd rechts. Kon niet normaal eten of slikken van de pijn. Voelde ook alsof er een soort wond zat ofzo van binnen. Veel slijm en sliertjes bloed erdoorheen. Het trok ook flink door naar het rechter oor. Na 2 dagen werd het al minder en na 4 dagen vrijwel klachtenvrij, en nu voel ik me gewoon weer de oude. Ik had toen ook geen koorts of andere verkoudheidsklachten.

  Echter vanaf die donderdag voelde ik ook best een flinke zwelling in de hals rechts, waar de keelpijn dus zat. Moet wel echt diep voelen maar er is asymmetrie. Het voelt niet als een knikker of keihard, maar ook weer niet heel zacht, en het lijkt zo’n 1.5-2cm te zijn, maar eigenlijk kan ik het niet goed vaststellen. Ik moet m’n nek wel strekken om het goed te kunnen voelen. Het doet niet perse pijn als ik eraan zit, maar eerlijk ik zit er wel veel aan en manipuleer de zwelling dus, waardoor hij nu aanvoelt alsof hij “een flinke opdonder heeft gehad”.

  Mijn vraag is, het lijkt misschien toch allemaal onafhankelijk van elkaar. Misschien zat m’n zwelling er wel langer? Kan dit niet gewoon lymfeklier kanker zijn of andere kankersoort?

  Ik heb geen B symptomen of andere klachten. Ik voel me nu de oude behoudens de zwelling. Maar ben toch bang dat het allemaal toevallig is en het samenvalt
  .

  Valt te weten dat ik verder bekend ben met een stembandpoliep links en reflux.

  Reageer
  #2

  "maar eerlijk ik zit er wel veel aan en manipuleer de zwelling dus, waardoor hij nu aanvoelt alsof hij “een flinke opdonder heeft gehad”." dat is niet verstandig om te doen. Ga hiermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #3

  Dankje, ik zal woensdag een afspraak maken.

  maar wijst m’n verhaal op lymfeklier kanker ? Kan het ?

  Reageer
  #4

  Daar kan ik geen antwoord op geven

  Reageer
  #5

  Dankje, Dan weet ik wel genoeg. Het zal lymfeklier kanker zijn. Toch waar ik bang voor was, ik wist dat m’n verhaal aspecifiek was en bijzonder aanhoort. Zal me opmaken voor een moeilijke tijd die komen gaat.

  Reageer
  #6

  Beetje fatalistisch, vind je zelf ook ook niet? Niemand noemt het woord kanker,behalve jij zelf

  Reageer
  #7

  Wist dat ik een bijzonder verhaal had. Dat er geen antwoord op gegeven kan worden snap ik wel, het bevestigt m’n gedachte ook wel dat ik toch een onderzoekstraject in zal moeten. Kanker staat wel op het meest waarschijnlijke met die rot klier.

  Reageer
  #8

  Ik heb een echo gehad. Aan beide kanten worden lymfekliertjes gezien, en rechts inderdaad een grote klier met "korte as 1.3cm". Het werd als reactief afgegeven.

  Nu lees ik dat reactief ook kan betekenen dat er toch een kwaadaardig kan zijn en dat het daarop dan reactief is. Het is ook aan beide kanten kliertjes kleiner dan 1cm. Zou dit dan nog foute boel kunnen zijn?

  Of zegt een echo zoals dit dat het wel klaar is?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De echo zegt genoeg

  Reageer
  #10

  Maar groter dan 1cm is toch niet goed? Heb gelezen dat een echo alleen iets kan zo zeggen over of lymfeklier vergroot is maar een reactieve klier kan nog steeds lymfoom zijn, alleen een punctie of bioptie zou dan het verschil maken? Wat ben ik nu eigenlijk wijzer van de echo? Alleen dat ik dus de. Halsklier van 1.3cm heb en dat dat altijd verdacht is?

  Reageer
  #11

  Andere afwijkingen zouden op de echo te zien zijn geweest. En dan was er een biopt genomen

  Reageer
  #12

  Er staat 1 klier van meer dan 1 cm (die rechter dus) en meerdere kleine kliertjes kleiner dan 1 cm links en rechts. Reactief aspect. Geen andere lymfadenkpathie.

  Is dit een uitslag waarmee ik de komende tijd echt gerustgesteld mee kan zijn?

  Reageer
  #13

  Dat klopt

  Reageer
  #14

  Ik heb nog steeds klieren, kan ze ook inmiddels bewegen als een knikker onder m'n huid. Lijkt hard te zijn. Kan ik nog steeds vertrouwen op de echo denk je of moet ik terug naar de echo?

  Reageer
  #15

  Die zullen ook niet binnen 2 dagen weg gaan. Dat kan maanden duren. En vooral als je voortdurend aan zit.

  Reageer
Reageer op: Lymfeklier zwelling hals rechts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief