Iets in de keel blijft hangen?

  • #1

    Geachte,

    Sinds een week of twee heb ik het gevoel dat er iets in me keel zit. Net of je iets eet en het blijft hangen.

    Het doet geen pijn en met slikken merk ik er weinig van, alleen met diep ademhalen voel ik dat er wat zit. Weghoesten lukt niet want ik merk dat het er dan nog gewoon blijft zitten.

    Heeft iemand een idee wat dit is en moet ik mij zorgen maken?

    Met vriendelijke groet,

    R

    Reageer
    #2

    Het kan zijn dat het een slokdarmontsteking is door opkomend maagzuur, de wanden van je slokdarm verdikken dan en dan krijg je dingen moeilijker weggeslikt. Daar zijn overigens goede medicijnen voor om dat te genezen. Misschien heb je ook wel "Barrett"? Voor meer informatie kijk op: http://www.barrett.nl Heb je de klachten langer dan twee weken? Heb je regelmatig last van maagzuur misschien? Laat het dan eens goed nakijken bij de dokter.

    Mijn partner had ook al weken slikproblemen ( net alsof er een prop in zijn keel zat met slikken, eten dat bleef hangen, veel hoesten en verslikken en kokhalsneigingen ) Toen heeft hij een gastrocopie gehad en men ondekte toen dat hij een middenrifbreuk heeft, daardoor is regelmatig maagzuur in de slokdarm gekomen en daardoor had hij een ontsteking in de slokdarm. Ook ontdekte men dat hij twee kleine lidtekentjes in zijn slokdarm heeft. Deze bestaan uit cilinderepitheel i.p.v. het gebruikelijke plaveiselcelepitheel. Veroorzaakt door het bijten van het maagzuur. Dit noemen ze een "Barrett slokdarm".
    Gelukkig was het lidtekenweefsel [b]niet[/b] premaligne ( voorstadium van kanker )

    "Barrett" patiënten hebben gemiddeld iets meer kans op slokdarmkanker dan gewone mensen maar die kans kun je helemaal verkleinen door goede medicijnen zoals maagzuurremmers te nemen voorgeschreven door de dokter ( geen rennie!!! )
    Mijn partner gebruikt consequent zijn medicijn en heeft gelukkig nergens meer last van 🙂

    Carmen.

    Reageer
    #3

    Ik heb een vergelijkbaar probleem. Ik werk in de spoelkeuken 3 weken geleden was ik aan het eten, toen kwam een glas recht voor mijn gezicht naar beneden terwijl ik net mijn mond open had. Ik slikte door, 5 min later had ik het gevoel of er iets in mijn keel bleef hangen (glas). Vervolgens heb ik de hele avond geprobeerd om 'glas' uit mijn keel te krijgen. Geen succes. Nu 3 weken later heb ik nog steeds last van het feit dat ik het gevoel heb dat er iets in mijn keel zit. Regelmatig komt maagzuur omhoog. Mijn vraag: Kan ik glas in mijn keel hebben? Zo nee heb ik dan wondjes in mijn keel of slokdarm opgelopen en heb ik daarmee een verhoogde kans op slokdarmkanker.. ik ben pas 15.. misschien wat hypochondrisch.. ook bang.. ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven en wat ik moet doen

    Reageer
    #4

    Spanning op je keel omdat je jezelf bang hebt gemaakt dat je glas ingeslikt zou hebben, iets dat toch wel zeer onwaarschijnlijk is

    Reageer
    #5

    Dan zou ik wel bloed hebben gehad lijkt mij toch of inmiddels koorts hebben gehad lijkt mij of niet soms?. Ik ben nu 15. Ik drink koffie sinds vorig jaar. Ik ben er inmiddels mee gestopt. Ik heb altijd koffie gedronken en vervolgens. Bijvoorbeeld na een maaltijd kwam voedsel terug om hoog. Dit herkauwde ik dan en slikte ik vervolgens door. Zo'n 1 jaar lang. Nu heb ik dus dit probleem dat mijn voedsel ook vaak omhoog komt (na vrijwel elk maaltijd). Tot vandaag slikte ik dat door en wekte ik dit een beetje zelf op. Nu ik dit bericht zie ben ik hiermee gelijk gestopt. Kan het zijn dat ik litteken hierdoor heb opgelopen in mijn slokdarm en nog erger kan ik hieroor een barret slokdarm gaan ontwikkelen of denk ik hiermee te ver door?

    Reageer
    #6

    Je kunt een irritatie hebben door maagzuur dat je zo omhoog brengt.

    Reageer
    #7

    Ja dat snap ik nu, bedankt daarvoor maar zoals ik heb zei in mijn bericht hierboven 'een maaltijd kwam voedsel terug om hoog. Dit herkauwde ik dan en slikte ik vervolgens door. Zo'n 1 jaar lang'. Kan het zijn dat ik litteken hierdoor heb opgelopen in mijn slokdarm en nog erger kan ik hieroor een barret slokdarm gaan ontwikkelen?

    Reageer
    #8

    Of is dit een vraag die niet echt goed te beantwoorden is

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Die vraag kan ik niet beantwoorden. Dat zou dan toch onderzocht moeten worden

    Reageer
    #10

    Ok dat dacht ik al een beetje. Maar wat denkt u? Moet ik mij zorgen gaan maken? Of denkt u als ik gewoon gezond eet en minder het zuur op wek ik mij niet zo zorgen hoef te maken?

    Reageer
    #11

    Je moet vooral stoppen met herkauwen... je wekt dat namelijk zelf op. Dat zal dan best wel weer goed komen

    Reageer
    #12

    Je kunt hier hulp voor krijgen van een logopediste. Die kan kijken of je slikbewegingen wel goed zijn

    Reageer
    #13

    Dan ga ik dat doen. Dus als ik dit doe, dan neemt de kans dat ik een barret slokdarm krijg af?

    Reageer
    #14

    Een barret slokdarm is wel wat ver gezocht

    Reageer
    #15

    Dus daar hoef ik mijn in princiepe geen zorgen om te maken als ik u goed begrijp?

    Reageer
Reageer op: Iets in de keel blijft hangen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief