Longen

 • #1

  Ik ben 19 jaar. Ik heb al een tijdje een probleem het is nu al bijna een jaar dat ik hoest en heel snel uitgeput ben. Ik kan geen trap lopen en ik moet al een beetje hijgen... ik ben wel eerlijk gezegd niet gezond bezig qua eten en sporten heb ook een overgewicht. (183cm/102kg) ik ben ook paar keer naar de dokter geweest voor mijn longen dat was anderhalve maand nadat het begon toen heb ik een longfoto gemaakt en ze zeiden dat ze niks bijzonders zagen. Ook hebben ze me een longfunctie test laten doen daar kwam ook niet duidelijk uit of ik astma had of niet. Heb een pufje mee gekregen gebruik het al paar maanden maar nog steeds hoest ik en nu zelfs dat ik bloed smaak in mijn mond? Ik heb geen zware hoest meer een kuch tot lichte hoest maar ik proef heel de tijd bloed en als ik spuug in een zakdoekje zie ik ook wat roods!

  Wat vinden jullie?

  Reageer
  #2

  Met longkanker heeft het in ieder geval niets te doen, want dat zou op een longfoto gezien zijn. De bloedsmaak kan door het hoesten komen. Maar je overgewicht is wel een probleem. Snel uitgeput, hijgen met traplopen... als je er even vanuit gaat dat een gezond gewicht voor je leeftijd 75 kg zou zijn, dan kun je zelf uitrekenen hoeveel kg's je extra meesleept. Heeft niemand van de artsen die je hebt gezien hier iets over gezegd? Hier moet je dus echt iets aan gaan doen. Je hebt een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaataandoeningen.

  Reageer
  #3

  Nee geen 1 heb wel ook de hartscan gedaan dat ze me hart controleren daar kwam niks uit. Maar ja van waar komt het hoesten dan het is nu al zolang bezig ik schaam me om tijdens de klaslokaal te hoesten dat mensen weer gaan denken corona terwijl ik weet dat dit al sinds begin 2020 afspeelt.

  Reageer
  #4

  Het zou een allergie kunnen zijn. Maar dat zou dan getest moeten worden. Maar ook benauwdheid door overgewicht kan hoesten veroorzaken

  Reageer
Reageer op: Longen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief