Bobbel bij Lies

  • #1

    Hallo tandor en anderen,

    Sinds gister heb ik een bult bemerkt in de lymfeklierlijn van m'n rechterlies. Zie foto. Het is geïrriteerd en gevoelig. Het voelt als een soort bonk aan maar is niet hard, het lijkt onder de huid te zitten. Het lijkt wel 2 cm in doorsnede. Ik ben niet ziek, geen b symptomen of andere klachten. Het voelt wel beurs aan.

    Het maakt me niet uit wat het is, alleen vraag ik me af of dit geen lymfeklier is, en daar ben ik wel bang voor. Lijkt dit op een lymfeklierzwelling of is het toch wat anders? Gister in geprikt en er komt alleen wat bloed uit (wel oppervlakkig geprikt). Maak me vooral zorgen omdat het deze locatie heeft. Zie foto's. Ik heb bij 1 plaatje omcirkeld waar de bult zit. Het lijkt een soort boonvorm te hebben. Zit wel zo lijkt het direct onder de huid. Alvast bedankt.

    https://ibb.co/VtSkHVD
    https://ibb.co/D8JV2gZ
    https://ibb.co/M8B7SYG

    Reageer
    #2

    De andere zijde van mijn Lies is overigens helemaal goed zonder enige roodheid. Het lijkt trouwens of de roodheid iets doorloopt naar beneden maar daar zit geen bult echter.

    Reageer
    #3

    Het beweegt ook met de huid mee

    Reageer
    #4

    Dat lijkt meer op een ontsteking. Ga naar de huisarts.
    En als je ergens een bult hebt en niet weet wat het is, en je dan al zorgen maakt over een lymfeklier: PRIK ER DAN NIET IN

    Reageer
    #5

    Ik ben bij de huisarts geweest inmiddels en de ene zegt folliculitis en zijn collega zegt meer dat het een ontsteking met infiltraat is. Ze denken beide niet aan een lymfeklier zeggen ze.

    Ik vind het wel apart want hier loopt toch juist de lymfeklier in deze regio? En wat gebeurt er als je prikt en het een lymfeklierzwelling is? Dat er bij mij wat bloed uit kwam spreekt dat meer voor een lymfeklier?

    Hoe ernstig vind jij het eruit zien John? Moet ik me zorgen maken? Ik heb geen antibiotica gehad of iets dergelijk. Ik ben bang dat het toch een lymfeklier is. Van wat zou het dan een ontsteking kunnen zijn?

    Reageer
    #6

    Folliculitis zou heel goed kunnen. Als het een lymfeklier was, zou het van buitenaf niet rood zijn.
    Je lymfeklier zou wel kunnen opzetten door deze infectie. Als je in een lymfeklier wilt prikken moet je toch wel behoorlijk diep prikken.

    Reageer
    #7

    Oke bedankt. Ik heb maar 2mm diep geprikt ofzo. Ik dacht dat folliculitis een pus kopje moest hebben en dat heb ik niet. Het is op het hoogste punt wel voelbaar dat de huid iets glad is, waarschijnlijk door een beetje spanning? Het is ook gevoelig en iets pijnlijk, ik voel zeg maar bij lopen dat er wat zit bij m'n Lies. Is dit dan het infiltraat wat de ene huisarts bedoelt? Of is het de folliculitis? Denk je niet dat dit een uiting van lymfeklierkanker of lymfoom is? Ik ben daar erg bang voor. Het is namelijk echt een groot gezwel van iets van 2-3cm.lijkt het als ik het beetpak!

    Reageer
    #8

    John??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het heeft met je lymfeklier helemaal niets te maken. Het is probleem van de huid.  Ik denk toch ook aan folliculitis

    Reageer
    #10

    Bedankt John. Dus ik.hoef me geen zorgen te maken om lymfeklierkanker? Wat zou het beloop moeten zijn? Is het niet gek dat het juist op deze plek ontstaat? Het zit vol met lymfeklieren in de Lies normaal. Ik hoef me dus echt geen zorgen te maken? Folliculitis ziet r Zo anders uit als ik het Google.

    Reageer
    #11

    Lymfeklierkanker?? Dat is wel heel erg ver gezocht. En ook dat zou je zo van buitenaf niet zien..

    Reageer
    #12

    Ja je leest gewoon zo veel verhalen van lymfoom enzo. Van de dokter zei dat het onschuldig was en zo maar mooi niet het bleek dat ik vol lymfomen zat. Het is nu al iets minder door maar ik voel in rust gewoon dat m'n Lies niet lekker voelt, alsof het beurs is, ook beetje pijnlijk. Dus een bult hier is niet gek en komt vaak voor? Dit is toch geen klassieke folliculitis Dan?

    Reageer
    #13

    Folliculitis kent vele verschijningen.

    Reageer
    #14

    Dus ik hoef me geen zorgen te maken dat het kanker is John?

    Reageer
    #15

    Daar lijkt het in ieder geval niet op

    Reageer
Reageer op: Bobbel bij Lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief