Moedervlek? Ik weet het niet meer.

 • #1

  Hoi, ik heb deze soort van moedervlek(?) naast mijn tepel waar een aantal weken geleden een korstje op zat, dat heb ik er vervolgens afgekrabt en vervolgens is het wat weggetrokken, het rode puntje erin is een klein littekentje denk ik. Elke keer als ik er geen vaseline op doe is het plekje schraal. Dus ik vroeg me af of ik me hier zorgen om moet maken en maar een dokter op moet zoeken? Is een schrale moedervlek (als dat het is) altijd een reden om je zorgen te maken?

  Reageer
  #2

  Het ziet er trouwens een beetje doorzichtig uit en oranje uit

  Reageer
  #3

  Als je je er zorgen over blijft maken ga even langs de huisarts ter beoordeling en misschien kan je dan vragen het te verwijderen?

  Reageer
  #4

  Tja dat ik me zorgen maak is niks nieuws hoor, maar daarom heb ik ook liever antwoord die dit vak doet en dit misschien vaker ziet. Als die persoon mij kan vertellen; hiermee moet je wel mee gaan, of dit is niks.

  Anders zou ik het toch niet vragen hier en rechtstreeks naar een dokter haan?

  Als het er verdacht uitziet ga ik Maandag sws.. het is namelijk niet makkelijk vrij krijgen in een periode dat al mijn collega’s op vakantie zijn.. dus hoor het liever van een moderator hier, toch bedankt. 🙂

  Reageer
  #5

  Hoi Tes,

  De moderator is toch helemaal geen arts, laat staan een dermatoloog....dat staat ook nergens.
  Dus waarom denk je dat het zijn 'vak' is?

  Het is meer logisch naar een huisarts te gaan om iets te laten zien. Die is opgeleid als arts en kan je zo nodig naar een dermatoloog doorverwijzen.
  Neem jezelf ook een beetje serieus.

  Reageer
  #6

  Dus j. Leppink is geen zorgprofessional? iig ik wacht zijn of haar antwoord af, misschien kan het me wat geruststellen voor Maandag ☺️

  Reageer
  #7

  Iedereen die in een (para)medisch vak zit, kan zich zorgprofessional noemen. Ik dus ook.

  Dat wil niet zeggen dat iemand ook maar iets van bevoegd of bekwaam is om iets over een moedervlek te zeggen. Of dat een zorgprofessional iets weet van waar jij mee zit.
  Snap je het verschil tussen dit forum en het oordeel van iemand die in het juiste vak academisch is geschoold?

  Maar hee, be my guest! 🙂

  Reageer
  #8

  Ik heb nu toch geen gelegenheid naar de dokter te gaan. En ik zie dat hij eerder al gereageerd heeft bij twijfels over moedervlekken (ik weet niet eens of dit een moedervlek of talgklier is) dus als ik gewoon een soort van bevestiging kan krijgen zodat ik iig een soort van weet waar ik aan toe ben dan mag ik het toch gewoon vragen hier? Ik waardeer je reacties echt wel.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Weet je, als jou dit helpt, vooral doen. Ik verwacht ook niet dat het iets bijzonders is.
  Maar gun jezelf ajb ook dat je bij echte twijfels naar de huisarts kan gaan.

  Reageer
  #10

  Het lijkt toch een gewone moedervlek

  Reageer
  #11

  Dank John, is het een slecht teken als er korstjes op komen zodra ik stop met vaseline smeren? Groet

  Reageer
  #12

  Ik ben een zorgprofessional. Maar geen dermatoloog. Het ziet er voor mij uit als een gewone moedervlek. Je hebt eraan gekrabd, dus een wondje veroorzaakt. Als je daar dus telkens vaseline op doet, blijft het vettig en kan niet goed genezen. En verschijnen van een korstje is dus een teken van genezen.

  Reageer
Reageer op: Moedervlek? Ik weet het niet meer.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief