Puist geneest niet

 • #1

  Ik heb al langer dan een maand een puist op mijn wang dat niet weg lijkt te gaan. Het is wel kleiner geworden maar nog niet helemaal weg. Vandaag proberen uit te knijpen maar dat was geen succes. De puist is blauw geworden met een zwart puntje erop. Alsof het een onderhuidse bloeding is. Ook doet het natuurlijk pijn nadat ik eraan heb gezeten. Heb dit nooit eerder meegemaakt tijdens het uitknijpen van een puist.

  Heb vervolgens een foto gemaakt via SkinVision, volgens de app moet ik ermee naar de dokter. Wat ook wel logisch is aangezien het nu is verkleurd en er wel heel verdacht uitziet. Dit was echter eerst niet het geval.
  Hoe betrouwbaar is het advies in dit geval? En is het normaal dat een puist blauw kan kleuren na het uitknijpen?

  Reageer
  #2

  Dat het blauw wordt is natuurlijk niet zo raar na het uitknijpen. En als je die al zo lang hebt zal het ook geen puist zijn. Wellicht een talgkliertje. Je kunt zo een ontsteking krijgen. Als dat zou gebeuren moet je even naar de huisarts gaan

  Reageer
  #3

  Niet? Het begon eerst echt als een puist dat uitgeknepen kon worden, met de tijd was dat niet meer het geval maar bleef het wel. Zo zag het er eerst dus uit, en direct na het uitknijpen met verkleuring..

  Reageer
  #4

  Laat de huisarts er eens naar kijken

  Reageer
  #5

  Lijkt het op een verdacht plekje?

  Reageer
  #6

  Dat lijkt niet op een verdacht plekje

  Reageer
  #7

  Kan er bloedvergiftiging instaan na het uitknijpen van zo een soort ‘puist’? Aangezien het van binnen heeft gebloed en het bloed er niet uit is gekomen..?

  Reageer
  #8

  Ik denk dat die kans heel erg klein is

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Puist geneest niet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief