Moedervlek jaren geleden eenmalig gebloed

 • #1

  Een paar jaar geleden (denk wel 2 of 3 jaar geleden) leek het alsof een moedervlek op de rug van mijn zoon (nu 15 jaar) had gebloed, er zat een soort korstje op. Dit herstelde snel en daarna heeft de moedervlek al die jaren niet meer gebloed of een korstje gehad en hebben we er geen aandacht meer aan besteed. Nu ik zelf met een plekje naar de dermatoloog moest, dacht ik weer aan deze moedervlek van hem.

  Mijn redenatie is echter, dat als de moedervlek destijds had gebloed vanwege een kwaadaardige reden, dan was dat niet bij eenmaal gebleven, maar dan had die wel eens vaker gebloed. Is dit een reël uitgangspunt? Als  aanvulling op mijn vraag voeg ik 2 foto's van de moedervlek toe.

  Reactie
  #2

  Een moedervlekje bloedt in de regel niet om kwaadaardige redenen, maar omdat zo open geschuurd, gekrabd worden. Als een moedervlek plotseling van vorm veranderd, groeter wordt en een andere kleur krijgt, is het goed om daarmee naar de dokter te gaan. En dan hoeft dat nog steeds niets kwaadaardigs te zijn

  Reactie
  #3

  Ik ben bij de huisarts geweest en die vindt hem er actief uit zien en rood. Maar volgens hem is het geen melanoom. Hij wil me niet doorverwijzen naar een dermatoloog maar wil hem over 3 weken weer zien. Ben zeer ongerust en heb er niet een goed gevoel over. Heb hem meermalen gevraagd naar een verwijzing, maar hij wil het niet. Wat kan ik doen zonder verwijzing?

  Reactie
  #4

  Gewoon even afwachten. Als de huisarts ook maar enige twijfel zou hebben gehad, dan had hij je wel doorgestuurd

  Reactie
Reageer op: Moedervlek jaren geleden eenmalig gebloed
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief