Verhoogd ca-125 en cyste eierstok

  • #1

    Hallo,

    Ik heb vorige week een inwendige echo gehad om te kijken of ik een cyste heb bij mijn eierstokken. Ik blijk inderdaad aan allebei de eierstokken een cyste te hebben. Aan de rechter kant waren ook wat poliepen te zien. Nu ben ik afgelopen maandag opnieuw naar de gynaecoloog geweest. Heb een inwendig onderzoek gehad en opnieuw een inwendige echo. Ik zal even kort uitleggen wat voor een klachten ik heb: tijdens mijn laatste paar menstruaties ontzettend heftige buikkrampen/steken. Af en toe ook deze klachten buiten de menstruatie om. Bij de rechter eierstok voel ik ook vaker steken en wanneer ik op deze plek druk uitoefen is dit ook erg gevoelig.

    Nadat de gyn een nieuwe echo had gemaakt vertelde hij dat links een normale cyste te zien was en rechts is niet helemaal duidelijk wat hij nu ziet. Vandaag ben ik gebeld door de gyn om de uitslag van de ca-125 waarde te bespreken. Mijn waarde is wat verhoogd. Hoort tussen de 0-35 te liggen en mijn waarde is 56. Hij vertelde mij ook dat hij eerst aan endometriose dacht (dan kan deze waarde ook verhoogd zijn) maar hij twijfelt toch over de structuur van de cyste. Hiervoor moet ik weer naar een andere gynaecoloog voor een nieuwe echo. Deze zou er "meer verstand" van hebben.

    Nu ben ik ontzettend bang dat het eierstokkanker blijkt te zijn en ik ben pas 22 jaar oud.

    Iemand ervaring met een cyste bij de eierstok en verhoogde ca-125?

    Reageer
    #2

    De CA 125 is een zgn tumormarker. je ziet verhoging hiervan o.a. bij eierstokkanker maar ook gewone cellen kunnen CA 125 aanmaken. Het hoeft dus niet perse te betekenen dat je eierstok hebt. maar er zal wel verder onderzoek worden gedaan.

    Reageer
    #3

    beste Manon,

     

    mag ik vragen hoe het ondertussen met jou gaat?

    ik heb vandaag net hetzelfde verhaal als dat van jou te horen gekregen.

    iets merkwaardig aan mij eileider. Die is vergroot maar niet door een cyste maar door weefsel. De gyn had het nog niet eerder gezien.

    mijn ca125 waarden zijn ook licht verhoogd (52).

    Lijkt dus heel hard op jouw verhaal.

     

    bij mij staat volgende week een kijkoperatie gepland.

    hoe is de behandeling bij jou verder verlopen?

     

     

     

    Reageer
    #4

    En hoe is de uitslag van jullie beide verder verlopen ?

    Reageer
    #5

    Ca 125 geeft aan 36! Is dat zorgelijk?

    Reageer
    #6

    Dat moet je met je arts bespreken.

    Reageer
    #7

    Hoi,
    Bij mij ook een 2 cystes, waarvan 1 op de echo met witte vlek erin.
    Mijn ca 125 waarde was 2 weken geleden 69 en nu 74 maar de gynaecoloog noemt dat niet verhoogd en houd het voor endometriose. Ze zou het met collega nog laten nakijken maar niet gedaan. Ik ben bezorgd of het idd endometriose is omdat mijn moeder de granulosa cel tumor heeft gehad. Wat kan ik het beste doen?

    Reageer
    #8

    Hallo en ze deden die test opnieuw na 2 weken...moet er niet langer tussenzitten? Ik deed ze vorige maand en was 91...ook er veel pijn...maar momenteel nog van de ene naar de andere dokter aant gaan. Gynaecoloog die ik laatst zag zei doe ze volgende maand opnieuw...maar wil ze eigenlijk nu al weer doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij mij waren ook aan iedere eierstok een cyste geconstateerd. Een lichte en een donkere. Moest over 3 maanden terugkomen om te kijken of ze gegroeid waren. Binnen 3 weken gebeld omdat ik erge buikpijn had en zo niet 3 maanden verder wilde. Gelijk een afspraak gekregen en een mri scan gemaakt. Had eierstokkanker met uitzaaiingen naar baarmoeder en buikvlies. Bleek dat de eerste gynaecoloog, na inwendige echo, niet goed had gekeken. Daarna complete debulking operatie gehad met erna nog 6 chemo's. Iedere 3 maanden op controle geweest, maar nooit bloed geprikt. Eindelijk na vaker te vragen toch bloed geprikt en mri scan. De kanker is terug want de CA125 waarde was 3096. Gelijk naar oncologie en wederom 6 chemo's. De kanker is nu chronisch en valt niet meer te genezen. De CA125 waarde was gestegen naar 5086. Nu, naar inmiddels 3 chemo's is de waarde gedaald naar 44. Dus de chemo slaat gelukkig goed aan. Mijn advies is daarom, vaker bloed prikken en een mri scan.

    Reageer
    #10

    Wat heftig. Wat waren in het begin de symptomen van de cystes? Is het vooral heftige pijn?

    Reageer
    #11

    Waar zit de pijn dan? Ik heb wat vage buikpijn. Maar niet onder mijn schaambeen maar twee cm der boven.

    Reageer
Reageer op: Verhoogd ca-125 en cyste eierstok


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief