Pijnlijke tepel

"/> Pijnlijke tepel - Medische Forum - Dokter.nl

Pijnlijke tepel

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb er al eerder een topic over geopend, voordat mijn menstruatie start doet een tepel pijn. Niet beide maar slechts 1. Na de menstruatie verdwijnt de pijn. Nu vlak na mijn menstruatie doet mijn tepel weer pijn. Merk wel dat het altijd rondom mijn menstruatie plaats vind. Verder lijkt het niet op een ontsteking, geen roodheid, vocht uit de tepel of verandering aan de huid.
  Wel kijken mijn beide borsten te groeien, ben ook wat aangekomen. De borst met de pijnlijke tepel is ook wat groter dan de ander. Kan het zo zijn dat borsten op latere leeftijd ook nog groeien als er sprake is van gewichtstoename?

  Moet ik hierbij denken aan kanker aangezien het iedere keer pijn doet aan 1 borst en niet beide borsten?

  Reageer
  #2

  Die kunnen op die manier eker groeien en nog wel heel lang.
  De klachten lijken toch hormoon gerelateerd te zijn.
  Als je er ongerust over bent, ga dan met de klacht naar de huisarts

  Reageer
  #3

  Dank, is het gebruikelijk dat het om 1 borst/tepel gaat? Ik kan pas volgende week terecht bij de huisarts helaas. Is het alarmerend dat het maar om 1 tepel gaat dat pijnlijk is? Ik heb van de andere borst/tepel geen last.

  Reageer
  #4

  Dat kan. En nee het is zo niet alarmerend

  Reageer
  #5

  Ok dankje. Wanneer zou het wel alarmerend moeten zijn? Waar moet ik opletten?

  Reageer
  #6

  wat bedoel je dan met alarmerend? Borstkanker (als je dat bedoeld) kun je zo sowieso nooit vaststellen. Niet stressen en nar de huisarts gaan als die weer terug is.

  Reageer
  #7

  Ik bedoel qua symptomen in combinatie met een zere tepel. Waar zou ik echt op moeten letten als bijkomend symptoom? Ik ben nu wel echt aan het stressen omdat ik steeds aan iets kwaadaardigs denk.

  Reageer
  #8

  Er is niks om op te letten als bijkomend symptoom

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Of naar de vervangende huisarts gaan, want die moet er dan zijn als je huisarts langer niet beschikbaar is

  Reageer
  #10

  Bedankt voor je reacties John! Ik heb helaas pas later een afspraak gekregen vanwege de drukte, kan pas na het weekend terecht…ook als het om de vervangende huisarts gaat.

  Sorry nog een laatste vraag.
  Ik heb mijn borsten zelf onderzocht doormiddel van een video. De borst met de pijnlijke tepel is ook opgezet. De klieren en ‘bobbels’ zijn ook veel aanweziger. Er is geen knobbel of klier dat aan de andere kant niet voelbaar is maar wel duidelijker zeg maar.

  Kan dit in combinatie met de pijnlijke tepel duiden op borstkanker? Of klinkt het meer als een ontsteking of iets dergelijks?

  Reageer
  #11

  Klinkt meer als een hormonaal probleem.

  Reageer
Reageer op: Pijnlijke tepel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif