Al paar maanden niet ongesteld

  • #1

    Al een paar maanden (ik denk 3) ben ik niet ongesteld. Ik ben 19 jaar en ik ben nooit echt regelmatig ongesteld geweest. Soms zat er een maand tussen. Ik heb afgelopen maand en deze maand een moment gehad dat ik dacht dat ik wel ongesteld was. Ik zag dan een beetje bruin oud bloed. Maar dat was dan het enige. Ik heb nu een week laat van een beetje pijn aan mijn onderbuik (bij mijn baarmoeder/eierstokken). Wat zou dit kunnen zijn? Ik vind het wel eng.

    Reageer
    #2

    Moeilijk om dar zo iets over te zeggen. Misschien goed om met de klachten naar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    Eng is het niet maar het kan een teken zijn dat je lichaam tekorten aan bepaalde stoffen  heeft. Voor een goede hormoonwerking zijn allerlei stoffen nodig;vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B/ B12, vitamine D, omega 3, gammalinoleenzuur. Bij tekorten kunnen er ontregelingen optreden.

    Verder kunnen zaken als insulineresistentie en oestrogeendominantie spelen. bij oestrogeendominantie is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Ook niet eng maar iets om serieus te nemen. Bruin bloed kan wijzen op een tekort aan progesteron. Op internet genoeg te vinden over insulineresistentie en oestrogeendominantie en wat er aan te doen. De basis is natuurlijk wel goede voeding. Dus met zo min mogelijk suiker maar meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.

    Reageer
Reageer op: Al paar maanden niet ongesteld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief