Dikke Darm kanker

 • #1

  Beste iedereen.

  Ik leest wat informatie over de dikke darm kanker en ik word een beetje GEK..

  Ze zeggen als je bloed of slijm ziet dan naar de dokter.. (OK kan me voorstellen).

  Als je een afwissellende stoelgang hebt, nou, dit snap ik niet. Hoe kun je dat weten? Een dag heb je een beetje diaree en vaak van soort eten, en soms heb je een soort verstopping.

  Wie kan de afwissellende stoelgang beter uitleggen?

  Reactie
  #2

  als je teveel weet, word je alleen maar meer ongerust : - (
  wisselende stoelgang: als je b.v. altijd een bepaald ontlasting patroon hebt: b.v. 2 x p.d., iedere dag, of eens in de 2 dagen en je hebt opeens last van verstopping. Of je hebt altijd normale ontlasting en opeens krijg je diaree, nu kan dat laatste natuurlijk ook gewoon komen als je ziek bent.
  Als je dus echt klachten hebt bij de stoelgang, verstopping, diaree, bloed, slijm, is een bezoek aan de huisarts niet verkeerd.
  maar als je je hele leven al afwisselende stoelgang hebt is het dus weer iets anders, het gaat erom dat er iets duidelijk veranderd is.

  Brenda

  Reactie
  #3

  Dank je wel Brenda. Inderdaad men wordt gek van het internet. Mijn probleem is dat ik altijd dat heb. Ik weet niet anders.

  Maar ik zal een bepaalde etens patroon aanbrengen met wat sport en dan kan men het inderdaad in de gaten houden. Maar als je een maal een verstopping hebt terwijl je altijd een normale stoelgang hebt, is het toch niet zo erg en is toch niet zo van gelijk naar de dokter?

  Reactie
  #4

  Bij bloed of slijm bij je ontlassting moet je natuurlijk niet meteen aan kanker denken.
  Mijn zoontje van 3,5 jaar heeft er ook af en toe last van. Daarnaast heeft hij 1x per 4 dagen ontlasting. Hij heeft dus obstipatie. We weten dat z`n eet en drinkpatroon niet het je van het is. Hij heeft nu een laxeermiddel gekregen. Als je het wilt weten dan zou je het altijd je huisarts kunnen vragen. In de meeste gevallen is het iets onschuldigs.

  Reactie
Reageer op: Dikke Darm kanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief