Bultjes onder kaaklijn en liesstreek

  • #1

    Hallo!

    Een paar maanden geleden voelde ik een bultje onder mijn kaaklijn zitten. Het heeft ongeveer de grootte van een knikker (vrij groot vind ik) en het is heel beweegbaar. Je kan het bijna vastnemen. Later voelde ik ook nog andere kleinere bultjes aan beide zijden van mijn hals. Omdat ik me zorgen maakte ging ik langs bij mijn huisarts. De huisarts zei dat het lymfeklieren zijn die door stress of ziekte zijn gezwollen en dat ze over een paar weken wel verdwenen zouden zijn.

    De huisarts vroeg ook of ik de laatste tijd heel moe was. Ik had inderdaad de afgelopen maanden veel meer slaap nodig dan normaal. Maar de huisarts bedoelde met “heel moe” dat mijn ogen eigenlijk toevielen van vermoeidheid. Dat had ik niet maar ik kon wel de klok rondslapen terwijl dat vroeger niet zo was. De huisarts zei dat ik me nergens zorgen over moest maken.

    Ik was gerustgesteld totdat ik over gezwollen lymfeklieren begon te lezen. Ik las dat ze in de hals, nek, lies,... kunnen voorkomen. Dus ik begon ook eens op andere plekken te voelen. Ik kwam erachter dat ik ook verschillende bultjes op de schaamstreek heb staan, dus verder dan de lies. De bultjes zijn ook makkelijk beweegbaar en lijken op de bultjes in mijn hals.

    Nu maak ik me toch zorgen, zeker omdat de bultjes die ik eerder ontdekt had nog niet verdwenen of kleiner geworden zijn. En ook omdat ik nu nieuwe bultjes ontdekt heb.
    Het bezoek aan mijn huisarts is intussen bijna 2 maanden geleden.
    Ik wil niet meteen het ergste denken of in paniek slaan maar ik vind het toch raar om bultjes te hebben op plaatsen waar ze niet horen te zitten

    Wat denken jullie?

    Reageer
    #2

    Lymfeklieren zijn een normaal verschijnsel. Maar met de vermoeidheid die je hebt, zou je toch de ziekte van Pfeiffer kunnen hebben. Ga naar de huisarts en vraag om een bloedonderzoek.

    Reageer
Reageer op: Bultjes onder kaaklijn en liesstreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief