dunne huid & vlekken/bloeden

 • #1

  Sinds ongeveer 2 jaar heb ik (vrouw 55 jaar) als ik me stoot of speel met de hond/kat soms ook spontaan rode beschadigingen op mijn onderarmen. Het varieert van kleine/grote rode vlekken tot open wonden die echt dagen bloeden. Bij het genezen worden de vlekken eerst paars dan geel en na licht rose zijn ze verdwenen. Op de rest van mijn lichaam komen alleen snel blauwe plakken bij het stoten.
  De conclusie van de Dermatoloog was een versnelde oudere dunne huid en bij een uitgebreid bloedonderzoek op stolling werd mij verteld dat mensen met bloedgroep O vaker last hadden van een dunne frele huid.
  Ben blond(beetje grijs), blauwe/groene ogen en ben zelfs nog nooit verbrand in de zon.
  Vind het persoonlijk heel vervelend, mijn hele onderarmen zien er verschrikkelijk uit en durf haast niet meer te spelen met de hond. Weet iemand raad?

  Reageer
  #2

  De plekjes die jij hebt zijn allemaal kleine bloeduitstortinkjes. Tijdens het herstel verkleuren ze om weer helemaal weg te trekken.

  Het enige dat je hieraan kunt doen is voorzichtiger zijn en proberen je minder vaak te stoten, en dat is, dat begrijp ik goed, gemakkelijker gezegd dan gedaan.

  Reageer
  #3

  ik heb precies hetzelfde sinds een paar jaar.Ik ben 62 jaar,don ker haar ,getinte huid en nooit verbrand.De dokter heeft mij aangeraden vitamine C te slikken ter extra versterking van de bloedvaten.Het schijnt dat je er verder niet veel aan kunt doen,maar het is heel vervelend.

  Reageer
  #4

  Dank je voor de tip Mieke.

  Reageer
  #5

  heb veel last van dunne huid,ik ben 74jr. in de plooien van heupen en aan de zijkant van mijn borsten springt het steeds open, wat heel pijnlijk is.heeft iemand een oplossing?marge

  Reageer
  #6

  Hallo Marge,

  Heeft u al contact opgenomen met de huisarts?
  De meeste van mijn clienten gebruiken miconazolnitraat,
  en is voor deze klachten echt een supermiddel.
  Vraag het even na bij uw eigen huisarts.
  Succes, Claudia

  Reageer
  #7

  Sinds een klein jaartje,krijg ik bij t stoten van me handen,blauwe plekken waar dan bloed onder zit.ik ben 53 jaar,kan dat zo vroeg,en wat kan ik eraan doen.
  Vriendelijke gr brigitte

  Reageer
  #8

  Ik heb hetzelfde ,van mijn pols tot aan de eleboog.Ook mijn dokter heeft vitamine C voorgestelt en ben ook bij een dermatoloog geweest.Er valt niks aan te doen.Ben 63 jaar,ben nooit verbrand en heb een vrij donkere huid.In de zon wordt je huid niet dikker,dat geldt alleen voor gekleurde mensen.Als ik uitga dan maar iets met lange mouwen aan,en verder heel voorzichtig zijn en je niet stoten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb hetzelfde,van mijn pols tot aan mijn eleboog een zeer gevoelige huid. snel open wondjes en bij het minste geringste aanraking blauwe plekken om gek van te worden. Ik heb armbeschermers om de beschadigingen te beperken.
  heb nu een zalf Bepanthen is heerlijk zacht maar nog niet de oplossing. vitamine c en e zijn wel goed.?
  Ik heb ook ergens gelezen dat rozenolie e/o avena een goede werking zouden hebben.

  Reageer
  #10

  bij de minste scherpe aanraking die ik niet voel bloeden mijn handen alsof mijn huid geen bescherming meer bied ben 60 jaar en een zonaanbidder alleen mijn handen bloeden snel de rest van mijn lichaam niet wie heeft dit ook en wat voor oplossing is hier voor

  Reageer
  #11

  Ik ben een man van 64 en heb sinds 8 jaar een steeds dunner wordende huid. Vooral handen en onderarmen zitten veelal onder de blauwe plekken; ik hoef maar een flinke handdruk te krijgen of ik heb een bloeduitstorting, soms bijna zwart. Zowel huisarts als dermatologen (Radboud universiteit) zeggen dat er niets aan te doen. Zorgen dat je je niet stoot en handen schudden uit de weg gaan. Maar hoe pak je dat aan?

  Reageer
  #12

  Tsja, geen handen schudden... dat is toch een vorm van beleefdheid. Tenzij je het echt niet meer wilt, dan zou je kort kunnen zeggen wat de reden is dat je liever geen hand geeft. En als mensen het niet begrijpen, dan is dat hun probleem, niet jouw probleem.

  Reageer
  #13

  ik heb sinds een jaar of 5 hetzelfde probleem,van elleboog tot handen.Je kunt echt niks meer doen,dus altijd plekken.Als het open is smeer ik nu calendulazalf,maar dokter en dermatoloog hebben gezegd dat er niks aan te doen valt.Ik slik geen cortisonen of zoiets,dus gewoon pech!!

  Reageer
  #14

  Ben nog vergeten te zeggen dat het rond mijn 60e is begonnen,waar de huid stuk is geweest,blijven er nu bruine plekken en als de huid eraf is geweest dan wordt het wit.

  Reageer
  #15

  Hallo met Klaas
  ik heb ook snel last van blauwe en beschadiging
  door een dunne droge huid ik smeer nu met witte vaseline
  dan blijft de huid soepeler dan gaat het beter.
  doeiii

  Reageer
Reageer op: dunne huid & vlekken/bloeden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief