Vlekjes huid

 • #1

  Hallo,

  Sinds een week of 8,9 heb ik last van opkomende rood/paarse vlekjes die vooral opkomen op mijn handen,bovenarmen en bovenbenen.

  Het begon met diarree (lekker ranzig, sorry) en toen ook groepjes vlekken. Ze verdwenen na ongeveer een uur, nadat er een kleine witte vlek ontstaat met een rood paarse punt erin; zo zien ze eruit voordat ze wegtrekken. Diarree was weg, maar de vlekken bleven komen.

  28 juni j.l. ben ik geopereerd en toen hebben ze mij op de IC geplaatst omdat ik tijdens operatie helemaal onder de vlekken zat en ze dachten aan een allergische aanval.

  Daarna is het heftiger geworden. Het gekke is dat ze opkomen en weer weg gaan. Mijn eigen huisarts dacht aan netelroos, maar dat het jeukt is eigenlijk sporadisch.. misschien is er twee keer een moment geweest dat er echte bulten verschenen en deze jeukten.

  Het zijn echt vlekjes zonder verdikking.

  Ik slik bijna elke avond een halve oxazepam omdat ik slecht slaap en me opgefokt voel (sinds ongev een jaar, soms ook periodes niet.Verder geen medicijnen.

  Bloed is al 4x gecheckt afgelopen jaar. Geen bijzonderheden, alleen een wat lage b12 en D. Hiervoor slik en spuit ik al bijna een jaar.

  Voel me wel altijd vreselijk opgefokt. Lijkt dit nou echt op netelroos of herkent iemanf dit? In het Duitse ziekenhuis waar ik geopereerd ben wisten ze het ook niet. Het ging niet weg met prednisolon etc.

  Alvast bedankt!

   

  Reactie
  #2

  Ter aanvulling: histamine intolerantie kan het zijn, maar eet al jaren de etenswaren met veel histamine.. het lijkt me sterk. Eet altijd biologisch en zo min mogelijk suiker, e-nummers etc.

  Soms is ook mijn huid zo gevoelig op de bovenbenen dat als wanneer ik er net maar over heen ga met een nagel je dikke witte strepen ziet.

   

  Zo, lang verhaal. Hopelijk herkent iemand het!

  Reactie
Reageer op: Vlekjes huid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief