Terugkerende puisten onder rechter oksel

 • #1

  Ik heb nu vanaf eind maart last van pijnlijke puisten die terug blijven keren onder mijn rechter oksel, ze zijn spontaan begonnen, voorheen nooit last gehad van puisten. Ik ben een 27 jarige man en in mijn puberteit wel puisten gehad, maar niet meer dan gewoonlijk. Ik ben geen andere deo gaan gebruiken in die periode ik gebruik wel sinds dit jaar een andere shampoo en gebruik die ook voor mijn oksels, maar dan had ik links ook puisten verwacht. Deze week ben ik wel overgestapt op een roller deo en een andere shampoo, hopelijk zorgt dit voor verandering.

  De eerste puist ontstond zeer spontaan en was zeer pijnlijk (de pijnlijkste van allemaal), hij was ook erg groot en de ring eromheen (die je kon voelen) had een diameter van 4-6 cm. HIermee ben ik naar de huisarts geweest en deze gaf aan dat die nog 'te vers' was om door te prikken en dat ik eventueel later langs kon komen.

  Gelukkig ging die 2-3 dagen later vanzelf open en heb hem voorzichtig leeg geduwd, er kwam toch zeer veel pus uit, telkens gedesifecteerd met betadine en er een verbandje om gedaan. Na 2 dagen kwam er geen pus meer uit en geneesde deze snel weer.

  Exact een week nadat deze puist was opengesprongen, ontstonder er 2 nieuwe en ook deze werden al vlink groter, hoewel deze minder pijnlijk waren, ben ik hiermee toch opnieuw naar de huisarts gegaan. Deze heeft een antibiotica voorgeschreven en ik merkte dat de 2 puisten snel verdwenen, de kuur van 8 dagen afgemaakt.

  Helaas ca. 4 dagen na de kuur verscheen er weer een puist, ditmaal niet exact in de oksel, maar ietsjes lager. Ook deze werd groot en pijnelijk, maar door de positie toch minder pijnelijk (minder beweging). Uiteindelijk ontstond er een grote witte punt op die niet uit te knijpen was, maar meer een zakje van pus die vanzelf losliet en een 'gat' achterliet. Ook dit weer verzorgt met betadine en steriel gaasje.

  Nu sinds een paar dagen, zijn er inmiddels 3 puistjes (klein en niet heel pijnlijk) en 2 wat diepere puisten ontstaan in mijn oksel. Ik ben opnieuw naar de huisarts geweest, dit keer was het een vervanger en deze heeft naar mijn huid gekeken en geeft aan dat het niet zozeer een huid is waar puisten ontstaan (putten) en ook rook ik niet, wat ze aangaf dat een plus punt was.

  Ze heeft me nu aangeraden om dit gebied dagelijks met betadine scrub schoon te maken. Ik hoop dat dit werkt, maar kwa gevoel heb ik minder vertrouwen in de vervanger dan mijn eigen huisarts. Wat denken jullie, is dit een goede tip van haar of moet ik toch nog iets anders doen?

  En is iemand bekend met hoe dit is ontstaan, als het een allergie zou zijn, had ik verwacht dat dit onder beide oksels zou zitten?

  Reactie
  #2

  Ik denk niet dat de betadine scrub veel zal uithalen.

  Het zou kunnen dat je Chronische furunculose (terugkerende steenpuisten)hebt.

  Als je terugkerende steenpuisten ontwikkelt, kan de arts onderzoek aanraden om te zien of er een onderliggende oorzaak is. Bijvoorbeeld om te zien of je een slecht werkend immuunsysteem (afweersysteem) hebt.

  Eén van de mogelijke oorzaken van terugkerende steenpuisten bij overigens gezonde mensen is dat jij, of iemand in je familie, drager is van de Staphylococcus bacterie. Dat wil zeggen dat er een aantal van deze bacteriën, zonder schade aan te richten, op je huid leeft, of in je neus. Als je drager bent van deze bacterie, loop je een verhoogd risico op huidinfecties en steenpuisten. De bacterie kan met name toeslaan bij een snee of andere beschadiging van de huid. Behandeling met antibiotica en/of een antibiotische neuscrème kunnen de bacterie uitroeien en de kans op steenpuisten en andere soorten huidinfecties verminderen.

  Dus terug naar de huisarts. Vraag dus om een bloedonderzoek om je afweersysteem te controleren en en onderzoek naar de Staphylococcus.

  Reactie
  #3

  Inmiddels alweer een tijdje verder en helaas heeft het nog niet geholpen.
  Ik heb geregeld nog steeds last van deze ontstekingen en hoewel het nog steeds aan mijn rechter kant van het lichaam blijft, heb ik nu wel al 2 uitlopers gehad die niet meer direct in het oksel gebied zitten.

  Er is enige tijd geleden een kweekje afgenomen en hieruit bleek dat het ging om de Stafylokok bacterie. Ik heb hier een kuur voor gehad van 10 dagen, waarbij ik 4 maal daags 500mg pillen (volgens mij flucloxacilline) moest slikken.

  Tijdens deze 10 dagen nergens last van gehad en ook de eerste week na de kuur geen infecties gehad. Helaas kwam de eerste daarna alweer opzetten, opnieuw een afspraak gemaakt bij de dokter en hoewel dit voor het oog een kleine puist was, kwam er toch redelijk wat pus uit. De huisarts gaf aan dat hij de boeken in ging en ben zojuist door hem gebeld, toch heb ik het idee dat het advies dat hij mij geeft niet gaat lijden tot de oplossing.

  Nieuw advies is om toch door te blijven gaan met de betadine en ook rond de anus en balzak (waar ik geen last van heb, maar waar de bacterie zich wel kan nestelen) en krijg ik een speciaal zalfje voor de neus (zelfde verhaal).

  Ik zie alleen niet hoe dit het probleem gaat verhelpen, maar hoop uiteraard wel dat dit het doet.

  Reactie
  #4

  Het nieuwe advies is vooralsnog niet verkeerd of slecht.
  De antibiotische neuscrème kan het probleem wellicht oplossen zoals ik mijn eerdere bericht al schreef.

  Reactie
  #5

  2 jaar later. nog steeds last?. Ik heb sinds afgelopen januari exact het zelfde.. het begon met een enorm pijnlijke en grote bult onder mn oksel, en vanaf dat moment heb ik telkens terugkomende, pijnlijke puistjes. Wilde wel eens weten of het bij jou intussen is afgenomen?

  Reactie
  #6

  Klinkt als de huidziekte hs die ik heb . Dat mss als eens ter sprake geweest. Mss toch eens naar een dermatoloog gaan om er naar laten kijken

  Reactie
  #7

  Een belangrijk persoon heeft dit ook maar weet niet hoe Het weggaat je kan het ook niet uitknijpen? Laat het me weten.

  Reactie
  #8

  Wat heeft het ermee te maken dat het een "belangrijk" persoon is? Die kan ook naar de dokter hoor

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook ik heb sinds kort dit probleem.

  Op vakantie geweest op Zanzibar bij Tanzania eind januari 2018 en tijdens vakantie in hotel geprobeerd een half losgekomen haarwortel in de linkeroksel los te peuteren,dat had ik niet moeten doen.

  Kreeg zeer pijnlijke steenpuisten/absessen,waren ook niet uit te knijpen.

  Twee plekken in Ikazia ziekenhuis te Rotterdam opengesneden (ook zeer pijnlijk!) en daarna antibiotica van Sandoz,Amoxicilline/Clavulaanzuur 500/125.

  Dit heeft wel geholpen maar heb nu weer een zere plek links,en waarschijnlijk blijvende littekens.

  Nu sinds een week ook hetzelfde probleem in de oksel rechts,een grote puist,en een kleinere,en surprise,een zere plek onder de oksel,alsof de boosdoener een uitweg zoekt.

  Nu smeren met Betadine Scrub,heb het idee dat de huisarts mij niet echt kan helpen.

  Moet nog vermelden dat ik al een tijd tob met MRSA in mijn urine,diverse antibiotica gebruikt,Uroloog zegt dat ik er mee moet leren leven,is geen remedie meer.

  Verder dan nog dat tijdens vakantie Zanzibar ik tijdens een wandeling een teenblaar heb opgelopen waarbij mijn hele linkervoet is opgezwollen.

  Ik ga nu denken dat al mijn klachten met elkaar te maken hebben,en dat een zogenaamde Staph infectie zich aan het verspreiden is.

  Heb ook Manuka honing uit Nieuw Zeeland geprobeerd,maar dat hielp niet,probeer nu Argentyn 23 zilveroplossing,zou MRSA uitroeien,wacht het maar af.

  Ik zoek altijd verband tussen oorzaak en gevolg,in dit geval is de oorzaak niet te achterhalen,dokters zeggen dat het iedereen kan overkomen,niet bevredigend.

   

  Tot zover,en sterkte!

   

   

   

   

   

   

   

  Reactie
  #10

  Ga mij nu wenden tot het gebruiken van zogenaamde Bacteriofagen (phages in het engels) vanuit Tiblisi in Georgie.

  Deze bacteriofagen zijn een soort maanlanders die een bacterie injecteren en van binnenuit vernietigen.

  De therapie met bacteriofagen is al meer dan 70 jaar oud en in Rusland en omstreken zeer effectief tegen infecties,in het westen zijn we gewend geraakt aan antibiotica waartegen we steeds meer resistent raken.

  Bacteriofagen hebben het voordeel dat wij er niet resistent van kunnen worden.

  Helaas is de therapie hier nog in een vroeg stadium van onderzoek.

  Het middel wat ik heb gekocht heet Pyophage.

   

   

  Attachments:
  Reactie
  #11

  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/184848-bacteriofaag-behandeling-en-fagentherapie-bij-infecties.html

  Reactie
  #12

  ikbheb ook verschijnende heren ontstekingen gehad onder de oksel. Zoveel spanning zelfs dat de huis zwart werd van afsterven geen doorbloeding.

  Uiteindelijk bij dermatoloog de kieste  laten verwijderen.

  1 week later de hechtingen uitgescheurd kon ook niet meer gehecht worden. Dus werd vaak spoelen met een goedje om de wond netjes dicht te laten groeien.

   

  het ziet er nu niet uit af en toe een kleine puist.

   

  Wst mij het beste heeft geholpen is stoppen met roken.

   

  heb ook  een half jaar reocutane gehad als medicatie

   

   

  Reactie
  #13

  sorry voor de speling

  Reactie
  #14

  Hier vooral niet naar luisteren. De staphylococ bacterie vindt je bij iedereen op de huid. Wanneer deze bij beschadiging van de huid naar binnendringt kan dit een infectie veroorzaken. Onderzoek naar dragerschap van de staphylococ bacterie wat de vorige reageerder beweert is dus echt onzin. Iedereen is drager van s.aureus....

  Reactie
  #15

  Hallo , mijn naam is Gerard Jol en sinds een paar maanden heb ik ook last van zweren/steenpuisten onder mijn rechter oksel die ook regelmatig terug komen. Ik ben woonachtig in Zambia ver van de bewoonde wereld dus ik dacht bij mij zelf dit is iets wat ik lokaal heb opgelopen ,er zijn hier geen dokters dichtbij dus ben ik naar een locale medicijn man gegaan en hij heeft mij  een zalfje gegeven en dat werkt als een bom. Het probleem doet zich hier ook voor bij mannen,hier zoeken ze niet naar de oorzaak maar naar een oplossing. In de morgen na het douchen aangebacht en voor de avond is de pijn en de zwelling aanzienlijk  minder, en met twee tot drie dagen is alles weer normaal.

  Ik was nogal verwonderd over de werking van het medicijn en vroeg hem wat dat is voor muti (lokaal voor medicijn), hij weigerde mij te vertellen. Na wat aandringen wijst hij mij een lege tube waar het medicijn in heft gezeten en wat blijkt, ANTI HISTAMINE CREAM. Wanneer ik een zweer voel aankomen smeer ik een paar keer wat anti histamine er op en ze verdwijnen net zo snel als ze opkomen, snel en goedkoop.

  In de hoop iets positief  te hebben bijgedragen aan dit forum wens ik iedereen met de zelfde problemen beterschap voor de toekomst.

  Ps. Anti Histamine is hier ook in tablet vorm te krijgen .

  Gerard Jol

   

  Reactie
Reageer op: Terugkerende puisten onder rechter oksel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief