Zweet en irritatie scrotum

 • #1

  Ik heb nu al bijna een jaar last van een zweterig, branderig, plakkerig en geïrriteerd scrotum. M'n kruis kan soms enorm warm voelen, alleen is het best koel bij aanraking. Het is niet iets dat enkel in de zomer voorvalt door overmatig zweten of zo, het is in de winter net hetzelfde. De penis plakt ook altijd tegen de balzak aan wat zeer onaangenaam is. De meest vervelende plaatsen zijn vooral de plaatsen die tegen het been of de onderbroek aan duwen. Soms krijg ik ook een onderhuids borrelende sensatie onderaan de balzak die ik echt niet kan plaatsen.
  Er is géén uitslag, buiten dat het vel waar de penis tegen de balzak plakt een wat glanzend uitzicht heeft. Mijn onderbroek voelt altijd klam en soms vochtig aan. Ik heb ook een aantal van die paarse puntjes maar dat is blijkbaar niks erg.
  Ik ben al naar een dermatoloog en een uroloog geweest. Volgens de uroloog was ik helemaal gezond (buiten een kleine cyste in m'n balzak). Ik heb een voorgeschiedenis van chronische bekkenpijn en zit veel bij mijn beroep dus volgens hem kwam het daarvan, al vind ik dat wel zeer vreemd omdat dat juist de laatste twee jaar is verbeterd. De dermatoloog dacht aan een atopisch eczeem en heeft me Protopic voorgeschreven, een steroïde crème dat de eerste dagen een beetje warm en branderig kan aanvoelen als bijwerking. Alleen bleef dat bij mij wekenlang duren, werd dat onhoudbaar/erger en ben ik gestopt. Het hielp ook niks.

  Zijn er nog mensen die hier last van hebben en daar iets aan hebben kunnen doen? Het is zeer vreemd aangezien ik nooit huidproblemen heb of overmatig zweet op andere delen van m'n lijf. Wel wat last van allergieën. Daarom heb ik ook al een paar soorten wasmiddel geprobeerd en m'n onderbroeken vervangen, maar dat veranderde tot nog toe niets.

  Reageer
Reageer op: Zweet en irritatie scrotum
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief