Rosacea en zonbescherming"/> Rosacea en zonbescherming - Medische Forum - Dokter.nl

Rosacea en zonbescherming

 • #1

  Beste,

  Onlangs heb ik - zoals het meestal ontstaat - plotseling rosacea gekregen. Vooral in de zon gaat het helemaal mis. Het is niet zo dat ik in de zon lig. Maar als de zon schijnt zoals afgelopen weekend en ik doe mijn dagelijks dingen (ook buiten sporten), is de dagen erna mijn hele gezicht knalrood en zit het vol bulten. Ook ontstaan er in de loop van de dagen witte kopjes op de bulten. Echt, het is verschrikkelijk en niet om aan te zien. Ik merk zelfs dat ik deze weken sociaal contact vermijd ­čÖü

  Ik kan pas in juli naar de dermatoloog. Maar naar alle verhalen op internet gelezen te hebben, verwacht ik er weinig van.

  Omdat ik vooral problemen met/in de zon ervaar. Was ik benieuwd of er mensen zijn die ook rosacea hebben en me hierin op weg kunnen helpen?

  Ik snap dat schaduw het beste is. Maar ik hockey en dan kan het zijn dat ik bijvoorbeeld al de hele wedstrijd in de zon sta. Zijn er ook andere (redelijk) goede oplossingen met zonbescherming? Helpt een pet/hoed bijvoorbeeld? Of kent iemand geschikte zonnebrand voor de rosacea-huid? Of zijn er andere tips

  ­čÖü

  Reageer
  #2

  La roche possay heeft een factor 50 (zonder parfum!) in een klein flesje. Speciaal voor dit soort problemen is die heel goed. Irriteert niet en is dun, maar heel sterk.

  Verder is er medicatie tegen, maar dan moet je een tijdje uit de zon blijven.

  Tip: was goed je handen voor je je huid aanraakt. Probeer irritatie te voorkomen

  Reageer
Reageer op: Rosacea en zonbescherming
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif